Прокуратурата в Горна Оряховица разследва 34-годишна жена по подозрение, че

...
Прокуратурата в Горна Оряховица разследва 34-годишна жена по подозрение, че
Коментари Харесай

Майка роди в парк, бебето е удушено с ръце

Прокуратурата в Горна Оряховица проверява 34-годишна жена по съмнение, че скрито е родила, а по-късно умъртвила новороденото си бебе.
За случая първи разбрали лекарите в горнооряховската болница, когато през вчерашния ден Венелина Петкова отишла на обзор с кръвоизлив. Дежурните лекари се усъмнили, че става въпрос за престъпно раждане.

От болничното заведение са уведомили полицията и прокуратурата, макар че пациентката е отричала да има бременност и не е поискала да бъде настанена в болничното заведение. При ехографския обзор на дамата ясно се виждали останки от пъпна шнур и плацента.

И защото е открила след осъществения обзор, че става дума за раждане, което се е случило директно преди постъпването в болничното заведение, само че плод няма дружно с родилката, по тази причина е уведомила съответните органи, които да създадат съответното следствие, сподели доктор Иван Иванов - шеф на МБАЛ „ Свети Иван Рилски " Горна Оряховица.

Пред криминалисти и правосъден доктор Венелина Петкова признала, че няколко часа по-рано родила в един от парковете на Горна Оряховица, само че бебето било мъртво. Затова поставила тялото в чанта, която натоварила в багажника на колата си. Вероятен съизвършител на дамата е нейния брачен партньор.

Извършена е аутопсия, която потвърждава че, момченцето е родено живо, а гибелта му е настъпила минути по-късно в резултат на задушаване. Експертизата е безапелационна, че детето е удушено с ръце. До обяд болничната стая, в която е настанена дамата беше охранявана от полиция.

Според източници на Българска национална телевизия Венелина Петкова е преподавател по история и британски в стражишкото село Виноград. Семейството има три деца, само че четвъртата бременност била нежелана.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР