Прокуратурата в Берлин започна разследване на дейността на руската културна

...
Прокуратурата в Берлин започна разследване на дейността на руската културна
Коментари Харесай

Разследват дейността на Руския дом в Берлин

Прокуратурата в Берлин стартира следствие на активността на съветската културна асоциация " Руски дом " в немската столица .

В петък представителят на управляващите Себастиан Бюхнер е удостоверил пред DPA, че проверяват дали активността на научния и културен център не нарушава Закона за външната търговия и заплащанията, само че отхвърли повече детайлности.

Знае се, че някогашният народен представител от Зелените Фолкер Бек е подал тъжба, написа Berliner Zeitung. Той съобщи, че е недопустимо културна институция в Германия, глобена от Европейски Съюз, да организира пропагандата на Кремъл, до момента в който във войната в Украйна всеки ден умират хора.Правният портал Legal Tribune Online (LTO) пръв е заяви за жалбата на Бек.

Ще би трябвало да се проверяват и възможни пропуски на виновните берлински управляващи при използването на глобите. 

Руският дом на берлинската улица " Фридрихщрасе " е учреден през 80-те години на предишния век, тогава като руски теоретичен и културен център . Днес той предлага културни събития и езикови курсове, наред с други неща. На този стадий няма изказване от съветска страна по отношение на следствията.
 Фенклуб на Путин в Германия настойва Берлин против Украйна
Фенклуб на Путин в Германия настойва Берлин против Украйна

Залогът е висок: в случай че най-голямата стопанска система в Европейски Съюз обърне тил на Киев, европейското единение по отношение на войната ще се разпадне

Не един път в последните месеци има демонстрации пред Руски дом от цивилен организации, в това число и от украинските начинания поради това, че центърът остава отворен макар съветската нападателна война, и макар наложените наказания на РФ.

По информация на Berliner Kurier съветска държавна организация , която е включена в листата със наказания на Европейски Съюз, е оператор на оборудването. Според следствия на " Ройтерс ", от сметките на " Руски дом " неотдавна са закупени самолетни билети за Москва на двама прокремълски деятели, живеещи в Германия, с цел да участват на конференция на Кремъл.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР