Прокуратурата публикува подробности по образуваното досъдебно производство свързано с Джи

...
Прокуратурата публикува подробности по образуваното досъдебно производство свързано с Джи
Коментари Харесай

Разследването на „Джи Пи Груп“ върви кротко и без показност

Прокуратурата разгласява детайлности по формираното досъдебно произвеждане обвързвано с „ Джи Пи Груп “ АД. За разлика от шумните и огромни показни акции в последно време, тази прави усещане с цялостната липса на гласност и тоталното неявяване на ориентирани телевизионни камери към обискираните сейфове на лицата, които се ревизират и тези в самото сдружението.
От информацията излиза наяве, че с изключение на двама обвинени от управлението на компанията се проверяват и длъжностни лица за приемане на рушвет и присъединяване им в проведена незаконна група. Обискирани са сейфове, мобилизирани са ДАНС и данъчните. За казусът е сезирана даже Дирекция за отбрана на финансовите ползи на Европейския съюз. Във вчерашното си изявление в „ Шоуто на Слави “ по тематиката основния прокурор Сотир Цацрово даде тип, че няма усещане, че този случай е от изключително публично значение и даже се учуди, че го питата въобще за имена на хора, които се проверяват.

От информацията на Прокуратурата излиза наяве, че единият обвинен е Георги Василев, към който обвиняванията са за това, че от началото на 2014 година до 07.10.2018 година в гр.София се сговорил с Владимир Лозанов да правят в страната и в чужбина закононарушения посредством които се цели да се набави имотна полза. Следващото обвиняване е за това, че на 21.09.2018 година в гр. София направил финансова интервенция – наредил банков превод от сметка с титуляр Георги Василев към негова сметка в друга банка в размер на 14 00 0000 евро, за която сума знаел, че е добита посредством тежко съзнателно закононарушение, като имуществото е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък. Мярката за неотклонение на Василев е парична гаранция в размер на 30 000 лева

Вторият обвинен е Владимир Лозанов. Неговата мярката за неотклонение е парична гаранция в размер на 15 000 лева

Прокуратурата изяснява още, че досъдебното произвеждане още се води и за това, че „ в интервала от 01.01.2014 година до месец октомври 2018 година в гр. София, предложил и дал рушвет на длъжностно лице, което заема отговорно служебно състояние. “ Кое е длъжностното лице и за какъв рушвет става въпрос не се показва в формалната информация.

Прокуратура работи и по материали за това, че в интервала от 01.01.2014 година до месец октомври 2018 година в гр. София са осъществявани финансова интервенция или договорка с имущество, или прикрива произхода, местонахождението, придвижването или действителните права върху имущество, за което знае или допуска,, че е добито посредством закононарушение, като средствата или имуществото са в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък.

От информацията на ведомството на Сотир Цацаров излиза наяве още, че от началото на октомври е сезирана с еднакъв сигнал и Специализираната прокуратура, която също е образувала досъдебно произвеждане за това, че от неустановена дата до сегашния миг на територията на Република България образували, управлявали и взели участие в проведена незаконна група, за което е планувано наказване „ отнемане от независимост “ повече от три години, като групата била основана с користна цел и в нея взе участие длъжностно лице.

„ Разследването касае голям брой планове по разнообразни стратегии, опериращи със средства, предоставени от Европейски съюз, както и длъжностни лица от разнообразни институции, бенефициенти и други физически лица, които се намират на територията на цялата страна. На 31.10.2018 година изложената нагоре информация е изпратена посредством Дирекция за отбрана на финансовите ползи на Европейския съюз (АФКОС) на ОЛАФ “, показват още от Прокуратурата.

Освен запорираните сметки и спрения превод на 14 млн. евро е разкрита и банковата загадка във връзка с всички членове на Съвета на шефовете на „ Джи Пи Груп “ АД, както и на самото сдружение, претърсени и конфискувани са движимости от банкови сейфове на лица свързани с сдружението, както и на самата компания. ДАНС имат предоставени оперативно-издирвателни мероприятия, а за всички лицата, посочени в журналистическия материал на уеб страницата Бивол е изискана данъчна и осигурителна информация.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР