Прокуратурата проверява всички къщи за гости,к в неделя започват и

...
Прокуратурата проверява всички къщи за гости,к в неделя започват и
Коментари Харесай

Проверки във всички къщи за гости, ще бъдат поканени и медиите

Прокуратурата ревизира всички къщи за посетители,к в неделя стартират и изключителни инспекции, на които ще бъдат поканени и медиите, разгласи в предаването " Здравей, България " новият аграрни министър Десислава Танева.

„ Заварвам 14 контракта, които са предоставени за утвърждение в Държавна фирма „ Земеделие ”, за спомагателни действия към къщи за посетители. Това е възможно по програмата за развиване на селските региони. Въпросът е дали тези предоставени за утвърждение вложения ще бъдат употребени по предопределение. Има басейни, джакузи, детски площадки към къщи за посетители ”, коментира Танева.

В 3 от 14-те плана би трябвало към този момент да има настоящи къщи за посетители. Ако в действителност е къща за посетители, атракционите могат да бъдат утвърдени единствено в случай че се допуска, че ще доведат до по-висока рентабилност, сподели министърът. При подозрение, че бизнес проектът е нестабилен, финансиране няма да бъде отпуснато.

Танева посочи, че санкциите по издадените към този момент актове няма да се заплащат от българския поданик.

„ Ще поставим всички старания да се платят от тези, които са нарушили разпоредбите. Има към този момент платени санкции по издадени актове и страната си е събрала тези санкции. Другите са в процедура – или правосъдна, или по събиране на тези санкции ", сподели тя.

Танева добави, че и до момента по плановете, отпуснато от Държавна фирма „ Земеделие ”, е имало интензивни инспекции - на 18% от плановете при условие по европейския правилник от 1 до 5%. " Очевидно за нас и това е бил дребен % ”, разяснява Танева. От 130 инспекции са наложени 80 акта. По 65 от тях сега са в процедура на взимане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР