След като през последните 10 дни картата на страната редовно

...
След като през последните 10 дни картата на страната редовно
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър край морето утре

След като през последните 10 дни картата на страната постоянно се оцветяваше с жълт и оранжев код за рискови превалявания и гръмотевични стихии, за петък синоптиците издадоха предизвестие за мощен вятър.

Жълт код е разгласен в областите Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

През тази нощ времето ще се задържи най-вече облачно, на доста места с превалявания от дъжд, обилни до среднощ в обособени югозападни региони. След среднощ от север-североизток преваляванията ще стопират. Ще духа слаб североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 8° и 13°, в София – към 9°.

В петък облачността ще бъде забележителна, с превалявания основно в Южна България. Над североизточните региони ще има по-съществени разкъсвания и понижения на облачността. Ще духа сдържан, след обяд в Югоизточна България и по Черноморието – мощен североизточен вятър. Хладно време с оптимални температури най-вече сред 13° и 18°, в София – към 13°.

Над планините облачността ще бъде забележителна. Ще има превалявания от дъжд, над към 1800 m – от сняг. Ще духа сдържан, в Родопите и мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра – към 3°.

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 15°-16°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР