От 8 май работи телефонна информационна линия, която да е

...
От 8 май работи телефонна информационна линия, която да е
Коментари Харесай

Пуснаха телефонна линия за пациенти с автоимунни заболявания

От 8 май работи телефонна осведомителна линия, която да е от помощ на пациенти с автоимунни болести. Телефонната линия 0876 303 400 работи от 10 до 17 часа.
В предаването “България заран ” зам.-председателят на Сдружението с редките болести Николай Недялков изясни, че пациентите получават информация най-много от други пациенти за самото заболяване и по кое време би трябвало да отидат на доктор. Неделяков добави, че в интернет има доста написани неща, само че не всички дават отговор на истина и са достоверни.

Телефонът е както за към този момент диагностицирани, по този начин и за хора единствено със признаци, само че към момента недиагностицирани. " В Интернет има многостранна информация, която води до комплициране на пациента. Могат да се доверят умерено на уеб страницата ни и на индивида, който дава отговор на телефона. Има доста погрешна информация в Интернет. Ние работим с медицински експерти. Нашият помощник по телефона изяснява на пациента, че има административен път, който би трябвало да се извърви. Набелязали сме път, който пациентът може да следва ", сподели още Недялков.

Даяна Иванова, която страда от рядкото заболяване на Крон, показа пред Bulgaria ON AIR, че се е тормозила от неизвестността и възможните интервенции. " Разговаряш с пациент, който е минал през сходни случки и ще схванеш, че не си единствен. Много хубаво е да може да се обърнеш към някого, в случай че се чудиш дали да отидеш на доктор ", уточни тя.

Иванова и Недялков приканиха хората с автоимунни болести да не се излориат, а в случай че имат опция и да потърсят услугите на психотерапевт. " За множеството болести има съвременни лечения и има какво да се направи ", акцентира Иванова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР