Организацията Амнести Интернешънъл поиска от Международната футболна асоциация (ФИФА) да

...
Организацията Амнести Интернешънъл поиска от Международната футболна асоциация (ФИФА) да
Коментари Харесай

Натискат ФИФА за доклада за нарушенията и компенсациите за Катар 2022

Организацията " Амнести Интернешънъл " изиска от Международната футболна асоциация (ФИФА) да разгласява отчета за нарушаванията на човешките права в Катар и обезщетенията за служащите, грижили се за подготовката за международното състезание.

Организаторите на Катар 2022 бяха остро подложени на критика поради отношението към задграничните служащи, които се трудиха при рискови условия.

" Преди годишния си Конгрес през идната седмица ФИФА би трябвало да разкрие обществено отчета, който изготви за нарушаванията по законите за човешките права към международното състезание през 2022 ", съобщи представителят на " Амнести " Стийв Кокбърн, представен от Ройтерс.

" ФИФА получи този отчет преди месеци, само че към момента не разкрива какви са данните от изследването. Това закъснение единствено усилва страданието на фамилиите, които изгубиха обичани хора, както и на служащите, които бяха измъчвани в подготовката на водещия шампионат на ФИФА.

" Съдържанието на този отчет най-вероятно основава дискомфорт у чиновниците във ФИФА, само че хората приканиха за дейности и за прекъсване на оправданията ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР