Прокуратурата поиска налагането на 12 години затвор за Йоан Матев,

...
Прокуратурата поиска налагането на 12 години затвор за Йоан Матев,
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска 12 г. затвор за Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

Прокуратурата изиска налагането на 12 години затвор за Йоан Матев, който е изправен пред съда за убийството на 15-годишния възпитаник Георги Игнатов. Престъплението бе осъществено с нож в Борисовата градина на 2 юни 2015 година.

Към момента на действието Йоан Матев е бил на 17 години и заради това оптималното допустимо наказване е 12 година затвор. Той бе задържан близо две години след закононарушението, в което е упрекнат.

" Не съм направил това, в което ме упрекват. Разбрах за убийството от медиите и обществените мрежи ", сподели пред съда Йоан Матев, представен от Нова тв. Той твърди, че не е бил на мястото на престъплението и не е направил убийството.

" Ходих (в парка) на тенис тренировки от 10 до 12 часа. После излизах да обядвам и по-късно се връщах за следобедни тренировки. Понякога съм тичал самичък в парка. Родителите са ни карали и взимали от тренировки. Не съм отсъствал от учебно заведение, с цел да се укривам ", изясни Матев в правосъдната зала.

Неговият брат Марсел е главен очевидец на обвиняването, а подсъдимият твърди, че той е бил унизен от полицията, с цел да “наговори тези нелепости за случая “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР