Прокуратурата отказва да каже кой е платил на главния прокурор

...
Прокуратурата отказва да каже кой е платил на главния прокурор
Коментари Харесай

Гешев е бил в отпуск при посещението си в САЩ, прокуратурата не казва кой е платил пътуването

Прокуратурата отхвърля да каже кой е платил на основния прокурор Иван Гешев в Съединени американски щати. За това оповестява " ", базирайки се на отговор от държавното обвиняване. В него е конкретизирано, че Гешев е бил в отпуск. " Посоченото пътешестване не е финансирано със средства от бюджета на Прокуратурата на Република България. Такива не са разходвани и в каквато и да било връзка с осъщественото пътешестване ", написа в отговора.
Гешев е бил в отпуска от 31 януари до 7 февруари в това число.

Със сигурност обаче от държавното обвиняване разпространяваха фотоси от присъединяване на Гешев да вземем за пример на конференцията, на която е обсъждана съветската експанзия в Украйна, на която от пост на полски политик в " Туитър " се разбра, че е бил и заместник-председателят на

За визитата на Гешев оповестена като негово присъединяване в 71-та годишна Национална молитвена закуска, давана от американския президент " беше обявено публично и в уеб страницата на прокуратурата на 30 януари. " В рамките на визитата на основния прокурор в Съединени американски щати са планувани поредност от срещи, както и присъединяване в интернационалните конгреси ", гласеше От уредника на събитието да са отправяли покана към българския основен прокурор.

И депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев е получил същият отговор от държавното обвиняване на въпросите му, свързани с визитата Гешев.


Пред " Сега " юрист Александър Кашъмов разяснява: " Не може да се разграничава активността на институциите от парите, които жителите им дават, с цел да могат да действат ". Според него прокуратурата въпреки всичко е предоставила информация, акцентирайки, че Гешев е бил в отпуск, само че " в демократичния свят има ясно разграничаване сред обществен и частен живот. И в този смисъл не се счита за целесъобразно някой да е на частно посещаване, което да трансформира в обществено събитие, като изключим кралските събития ", споделя още шефът на правния екип на Програма " Достъп до информация ".

 Кой заплаща пътешестване на Гешев и още депутатски въпроси, които ще останат без отговор Кой заплаща пътешестване на Гешев и още депутатски въпроси, които ще останат без отговор
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР