„Прокуратурата не се бави в разследването. Това заяви по време

...
„Прокуратурата не се бави в разследването. Това заяви по време
Коментари Харесай

Прокуратурата не се бавела с обвинението за убийството в Борисовата градина

„ Прокуратурата не се бави в следствието ". Това съобщи по време на брифинг прокурор Емилия Русинова - административен началник на Софийска градска прокуратура, в отговор на въпрос дали прокуратурата се бави с внасянето на обвинителния акт против арестувания за убийството в Борисовата градина Йоан Матев и допустимо ли е той да напусне ареста, тъй като са изтекли периодите за неговото оптимално задържане, предава „ Фокус ".

„ Разследването е завършило още в края на месец юли, когато са били призовани за точно привличане и предявяване на материалите както потърпевшите, по този начин и обвиненият. Ако би трябвало да бъде съответна - при провеждането на разпита, следващ прецизното привличане в качеството на обвинен, са изразили предпочитание да се отсрочи самото предявяване на материалите по делото, защото бранителят, към оня миг, следва да излезе в дълъг годишен отпуск ", посочи прокурор Русинова.

„ След това към този момент са почнали дейностите на Йоан Матев и неговите бранители в посока закъснение на делото и внасянето на обвинителен акт ", добави още тя.

Прокурор Русинова акцентира, че тези дейности се показват в множеството молби, които са подавани с искане изменение на мярката за неотклонение и отдръпването на някои от тях; считана на отбраната, както и отхвърли от страна на майката, която също е конституирана като бранител, да одобри една от призовките.

„ В утрешния ден ще се организира следващото съвещание по молба за изменение на мярката. Ние сме подхванали дейности по назначението на авариен бранител, с цел да можем да приключим производството и да го внесем в съда с обвинителен акт ", акцентира още ръководителят на Софийска градска прокуратура.

Йоан Матев е арестуван като обвинен в убийството на 16-годишния юноша Георги Игнатов, който бе открит мъртъв на 2 юни 2015 година на скамейка в Борисовата градина в столицата. Сигналът на телефон 112 бе подаден към 12 часа на обяд, а незабавно след първичния оглед органите на реда откриха, че младежът е умрял в резултат на прободна рана в региона на сърцето. От полицията проучиха записите от огромен брой видеокамери, намиращи се наоколо до мястото на престъплението, а за разрешаването на случая се работеше върху няколко версии. Проверени бяха над 400 лица. Самоличността на Матев беше открита близо 2 години след случилото се.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР