Прокуратурата не е предприела действия по нито един от сигналите

...
Прокуратурата не е предприела действия по нито един от сигналите
Коментари Харесай

Рашков: Гешев спира всички дела, касаещи бившите управляващи

Прокуратурата не е подхванала дейности по нито един от сигналите за злоупотреби, подадени от служебното държавно управление. Това зяви пред БНР вътрешният министър Бойко Рашков. Според него по всички материали, изпратени на държавното обвиняване, съзнателно се бездейства, с цел да мине време. По думите му основният прокурор Иван Гешев „ брани “ някогашните ръководещи по всевъзможен метод.

" Когато той е определен от една политическа партия и продължава, даже така и така държавно управление, да го брани по всевъзможен метод. Това е сериозен въпрос, който на първо време би трябвало да занимае нас - като страна, като народ. Виждаме по какъв начин ръководената от Иван Гешев прокуратура не разрешава да се развие нито един развой, който касае някогашните ръководещи ", съобщи силовият министър.

Прокурорът излезе в отпуска

Рашков даде образец с материали, които били изпратени в прокуратурата от районното министерство още през лятото. Ставало дума за строителството на автомагистрали. Следователи от националното разследване са предложили на наблюдаващия прокурор да се създадат обиски в няколко частни компании. Според Рашков обаче прокурорът " оставил настрани " предлагането и изязъл в отпуск, който траял допреди седмица.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР