Прокуратурата на Република България тихомълком прекрати едно от най-скандалните наказателни

...
Прокуратурата на Република България тихомълком прекрати едно от най-скандалните наказателни
Коментари Харесай

Прокуратурата тихомълком прекрати наказателното производство за #ЧЕКМЕДЖЕГЕЙТ срещу Бойко Борисов

Прокуратурата на Република България тихомълком приключи едно от най-скандалните наказателни произвеждане за фотосите с евровите пачки и златните кюлчета в чекмеджето на експремиера и водач на Политическа партия “Граждани за европейско развиване на България ” (ГЕРБ) Бойко Борисов. Това стана ясно от Постановление на Прокуратура на Република България, с което се снабди “Биволъ ”, проверявайки ориста на емблематичното следствие. 
Както излиза наяве от постановлението, Прокуратурата на Република България (ПРБ) е прекратила тихомълком формираното досъдебно произвеждане за златните кюлчета и пачки с купюри от 500 евро, които бяха снимани в чекмеджето на някогашния министър-председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов от тайствена личност от женски пол, посочена от него с псевдонима “Мата Хари ”.
С разпореждане от 10 май 2023 година на прокурор на Софийска градска прокуратура (СГП) е прекъснато досъдебно произвеждане по кореспонденция 10019/2020 година по разказа на СГП. “Биволъ ” резервира в загадка името на наблюдаващия прокурор по делото от съображения за сигурност. Произнасянето е станало под персоналния контрол на изпълняващия длъжността „ основен прокурор на Република България “ Борислав Сарафов, до момента в който неговият шеф Иван Гешев е бил в Съединени американски щати. 
Мотивите за решението към този момент остават неразбираеми. Това се случва със светкавична експедитивност, до момента в който и.д. основен прокурор е шефът на Национална следствена работа (НСлС) – Борислав Сарафов. 
Сарафов минава за изключително непосредствен до експремиера и поради несъответстващите му изказвания към опита за атентат против Иван Гешев, преди няколко седмици оставката му беше публично поискана от Демократична България, в лицето на ген. Атанас Атанасов.
“Биволъ ” проверява и разкри през последните години съмнителни и симулативни покупко-продажби, обогатили най-близките родственици на зам.-главния прокурор с парцели за доста милиони. Основни “донори ” в тези печеливши покупко-продажби са играли политици и деятели на ГЕРБ. В обявата си призовахме за обективно следствие от страна на КПКОНПИ, Прокуратурата на Република България и Инспектората на Висш правосъден съвет (ИВСС) за възможен спор на ползи, пране на пари и имотни облаги на фамилията на началника на Национална следствена служба.

“Предмет, наподобяващ револвер ” 
Интересна е и терминологията, употребена от СГП, която в детайли разказва фотосите, кюлчетата, пачките, самите чекмеджета, както и многочислените флашки с аудиозаписи, приложени към делото, измежду които “Б. Борисов – В. Златев ”. 
В документа от 33 стр. написа, че фотосите с пачките и кюлчетата са се появили в онлайн медиите “Биволъ ”, Афера ”, Медиапул и други през 2020 г. 
В скандалното по глупостта си разпореждане написа, че са “публикувани общо седем фотоси, на които се вижда стая, обзаведена като спалня – с легло и нощно шкафче, върху което е подложен предмет, наподобяващ револвер и легло, върху което лежи мъж, който наподобява на Бойко Борисов ”. 

Златните кюлчета.
“Върху две от фотосите, в непосредствен проект е снимано отворено чекмедже – върху едната фотография се вижда сложени в него банкнот с номинал 500 евро и жълти предмети, които наподобяват златни кюлчета и черен на цвят плик със светли линии, а на втората фотография в чекмеджето се виждат единствено банкноти с номинал 500 евро ”. 
Още една записка е значима в постановлението, в което наблюдаващият прокурор от СГП заключва, че приключва наказателното произвеждане по досъдебно произвеждане заради това че “деянията – предмет на следствието не съставляват закононарушения ”. 
Интересен подробност е и каква ще е ориста на самите чекмеджета от спалнята на Борисов, които са били измежду материалните доказателства.
“Разрешавам да бъдат върнати на началника на НСО (или оправомощен от него представител на службата два броя нощни шкафчета, идентични (един и същ модел), и двете на цвят “слонова кост ”, постановява наблюдаващият по делото прокурор от СГП.
Очевидно делото е разследвано официално, тъй като по този начин и не стана ясно #КОЯ е тъкмо мистичната “Мата Хари ”. Самият Борисов обществено съобщи, че знае прелестно коя е персоната, която скрито е правила фотоси в спалнята му. Въпреки номерата на банкнотите и реквизитите на самите кюлчета, по които може да се валидира и техния генезис, проверяващите не са си създали изобщо труда да се задълбочат в тези “подробности ”.

#КОЙ поръча бомбата по Гешев?
Както е известно, на 1 май 2023 година против основния прокурор Иван Гешев бе осъществено несполучливо нападение с взривно устройство, което е задействано по маршрута на пътуващия в брониран автомобил държавен обвинител.
Според наши осведомени източници задачата на мероприятието е била двойна – съществено предизвестие и обществено дискредитиране на основния прокурор, след което да бъде заставен да подаде оставка. “Изтърваната ” имитация на Сарафов, че смейството е било в атакувания автомобил, била част от сюжета за предизвестието. За да може целта да си направи съответните заключения в бъдеще време, при по-сериозен гърмеж, разкриват източниците.
Причината е поръчките на Иван Гешев, които е дал преди този момент да проверява до неоправдателни присъди и затвор корупцията по високите етажи на властта в България, както и отхвърли му да спомага за преустановяване на формираните наказателни производства свързани с някогашния министър-председател Бойко Борисов за аферата “Барселонагейт ”, както и за фотосите с пачки евро и златни кюлчета, направени в спалнята на резиденция Бояна и разпратени до медиите. 
Да заеме неговия пост е спряган подмолно заместник-главният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов, прочут в общественото пространство с разкритата от Антикорупционния фонд (АКФ) престъпна сага „ Осемте джуджета “, имотното замогване на неговите родственици и близостта до Бойко Борисов през годините.
Припомняме, че главното обвиняване против Иван Гешев по време на митингите против него през лятото и есента на 2020 година бяха поради това, че той е протеже на Борисов и е подложен на този пост, за “опъва чадър ” и да покрива всички корупционни покупко-продажби и закононарушения, които се правят от ръководещата политическа класа и Задкулисието.
В момента, в който Гешев е декларирал, че стартира да работи и артикулира в прав текст, че ще разкрие огромните, знакови корупционни покупко-продажби на прехода и че ще се постарае да упрекна качествено забърканите лица по този начин, че те да влязат в пандиза, внезапно неговото наличие се оказа безусловно неловко за предходните му политически подръжници от ГЕРБ и Движение за права и свободи и персонално за самия Борисов.
Това изяснява, за какво сега целият състав на Народното събрание работи главно за доста бързото, стремително премахване на Иван Гешев. Опасенията са, че към този момент Главният става рисков, “защото е отвън надзор ”, оплакал се най-притесненият политик.

Седянката на Политическа партия и “службите са наши ”
На брифинга си на 15 май Иван Гешев съобщи, че заместникът му Борислав Сарафов се е опитал да спре и другото знаково дело против Бойко Борисов. Става дума за “Барселонагейт ”, в което екипът на “Биволъ ” също има основна роля, когато преди години разгласява записите по сагата ЯневаГейт.
Гешев разкри, че делото за къщата на експремиера в Барселона в действителност е било на път да бъде блокирано от шефа на Национална следствена служба.
“Получих известие от мой сътрудник прокурор, който ми написа „ Здравей, Иван “, ние сме съученици от доста време. „ Не знам дали знаеш, само че господин Сарафов ми сподели, че би трябвало да приключа делото „ Барселона гейт “ до петък “. Пита ме дали съм осведомен – не бях. Обадих се на наблюдаващия прокурор, който сподели, че ще си работи по закона и делото още не е готово “, сподели на брифинга си Иван Гешев.
На записите, оповестени от Радостин Василев, се чува по какъв начин Кирил Петков изяснява на доближените си, че Бойко Борисов не е желал все още да има основен прокурор.  Ключова е фразата в монолога, водена с партията от тандема Петков – Василев, че това държавно управление (проектокабинетът “Денков – Габриел ”) щяло да просъществува докато  “Борисов се опасява от Гешев ”.

“Само ние можем да изперем Борисов ” 
На скандалния запи се чува и по какъв начин Политическа партия разискват какво би станало, в случай че се изиска имунитета на Борисов. Петков изяснява, че водачът на “Да, България ” и съпредседател на Демократична България Христо Иванов, който има опит и като министър на правораздаването във втория кабинет “Борисов ”, е измислил “механизъм ”, който би могъл да забави процеса на предоставяне на имунитета на водача на ГЕРБ, пожелан от Прокуратура на Република България.
“Ако се вкарат практики от Европейски Съюз, най-малко 6 месеца ще се влачи имунитета на Бойко. Ако не са отстранили Гешев като основен прокурор, Борисов няма да желае да върви на избори ”, декларира на записа Асен Василев. 
Следва признанието на Петков, че върви интервенцията по “изпирането ” на Бойко Борисов, което удостоверява съмненията, че експремиерът може да се размине с лишаването от депутатския имунитет. 
“Той не отваря вариантите, тъй като знае, че единствено ние можем да го изперем ”, споделя Петков. 
Затова по никакъв начин не е инцидентно, че тематиката с войната сред прокурорите е била основна в договарянията сред обединението на “Продължаваме смяната ” – “Демократична България ” (ПП – ДБ) и ГЕРБ.
Какво значи фразата “службите са наши? ”, питаха членовете на Политическа партия на записа, изработен от депутата от “Продължаваме смяната ” Радостин Василев, оповестен в петък, на 26 май 2023 година
Отговор на съпартийците си даде съпредседателят на “Продължаваме смяната ”, ексвицепремиер и някогашен министър на финансите Асен Василев, който е сигурен до такава степен, че може се хвали – уредена е бъдещата промяна на ръководителите на силовите ведомства с ГЕРБ.
“По предложение на министър-председателя Народното събрание ще утвърди началник на ДАНС, гл. секретар на Министерство на вътрешните работи, ДАР, НСО, това са наши хора, ”, споделя Василев и признава в прав текст, че назначенията на ръководителите на българските специфични служби се разискват с задгранични дипломатически задачи:

“Имената са синхронизирани с посолството ”. 
От всичко това огромният печеливш обаче е освен Бойко Борисов, чийто имунитет ще се пази от Политическа партия – Демократична България и ГЕРБ, а Движение за права и свободи. Депутатът на Движение за права и свободи Делян Пеевски, който е глобен от Съединени американски щати по Закона “Магнитски ” също нямал интерес многочислените сигнали против него, подавани до Иван Гешев и до предшествениците му на поста, да бъдат разследвани всъщност. Затова “лобито на Движение за права и свободи ” във Висш съдебен съвет се стимулирало по всякакъв начин да гласоподава скоростно за премахването на излезлия отвън надзор топ прокурор. По вътрешна информация, “мотивите ” стигали до 500 000 лева.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР