Прокуратурата и полицията дават подробности за безпрецедентното и жестоко нападение

...
Прокуратурата и полицията дават подробности за безпрецедентното и жестоко нападение
Коментари Харесай

Ще ти закача главата и Направо те убивам, написал Георги на жертвата преди нападението

Прокуратурата и полицията дават детайлности за невижданото и грубо нахлуване над 18-годишното момиче от Стара Загора, което бе обезобразено и с 400 шева по цялото тяло след проявено принуждение. Задържан е мъжът, упрекнат за нападението, формирано му е досъдебно произвеждане за междинна телесна щета.

Закани с ликвидиране са отправени от него два дни преди упражненото принуждение Това е станало посредством интернет приложение. На 24 юни обвиненият е изпратил известие с текст „ Направо те умъртвявам ”. На 25 юни известието гласяло „ Ще ти закача главата ”. На идващия ден е осъществено насилието, оповестиха на брифинг от прокуратурата.

" На 26 юни към 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с голям брой порезни рани и щедро кръвотечение. Момичето било настанено в болница без заплаха за живота ", изясни старши комисар Лазар Христов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и акцентира, че лицето е арестувано още на 27 юни за 24 часа по отношение на действието.

Задържаният за садистичното нахлуване с макетно ножче над 18-годишно момиче в Стара Загора към този момент два пъти е осъждан за сходни закононарушения. Това заяви старши комисар Христов.

Първото следствие против обвинения е завършило с налагане на администртивно наказване, а второто – с пробация, която мъжът изпълнявал „ съзнателно ”, акцентира Христов.

„ Днес по моя самодейност организирах среща с майката на потърпевшото момиче. Тя се съгласи, организирахме близо един час диалог с нея. Заявих и нашата кардинална позицията към нулева приемливост към прояви на принуждение. Наблюдаващите прокурори ще положат оптимални старания за събиране на доказателства за предивяване на обвиняване, което подхожда на тежестта на закононарушението “, сподели районният прокурор Таня Димитрова и акцентира, че е формирано досъдебно произвеждане за междинна телесна щета против мъжа с букви Г.Г, упрекнат за нападението.

Действително е свършена доста работа, разпитани са всички, имащи отношение по случая и са назначени голям брой експертизи, добави и окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов „ Прокуратурата продължава да поддържа своето мнение, че се касае за междинна телесна щета ”, сподели още той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР