Прокуратурата е Цацаров. Цацаров е Бойко, Цацаров е Пеевски, Цацаров

...
Прокуратурата е Цацаров. Цацаров е Бойко, Цацаров е Пеевски, Цацаров
Коментари Харесай

Адвокатите Хаджигенов и Екимджиев за наркотрафикантите на Борисов

Прокуратурата е Цацаров. Цацаров е Бойко, Цацаров е Пеевски, Цацаров е олигархията, която стои зад властта и стои против олигархията, която е против властта. Това разяснява пред Фрог нюз юрист Николай Хаджигенов.

"Прокуратурата е маша на властта. Тя е политически и стопански инструмент за извършване на мръсни поръчки. Не е била инструмент за правораздаването.

Борисов приказва каквото си желае, откогато бе основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Говореше за Елена Йончева, че данъкоплатецът е платил милиони за филмите й, след което в съда това се опроверга.

Борисов нарушава всеки един принцип на свободната правова и демократична страна, откогато е влезнал в общественото пространство. Вече сме една крачка преди едноличната тирания ", разяснява Хаджигенов.

Попитан за оценката му на мониторинговия отчет на Европейска комисия, Хаджигенов разяснява: „ Поредният министър на правораздаването споделя, че той е позитивен, а в него няма нищо такова. Единственото позитивно нещо съгласно европейските служители е признатият антикорупционен закон. Да, само че е следващ. След като похарчихме стотици милиони за битка с корупцията, нямаме една влезнала в действие присъда”.

Бойко Борисов не може да твърди, че в Народното събрание има депутати забъркани в наркотрафик и пазаруване на гласове. Така може да се приказва, единствено в случай че има наказани лица в Народното събрание. Премиерът по принцип нарушава Наказателно-процесуален кодекс и презумцията за невиновност с изявлението си. Това разяснява юрист Михаил Екимджиев във връзка с изказванията на Борисов, че в Народно събрание има хора, нарушаващи законите.

"Ако съответните органи преценяват, че министър-председателят има поради нещо друго от това, за което към този момент има следствие – става дума за двамата депутати от опозицията - тогава биха могли да го попитат за техните имена. Въпрос е на преценка, не е наложително.

Друг е въпросът, че Борисов въпреки и нереално, въпреки и да не посочва съответни имена по принцип нарушава презумцията за невиновност, тъй като окачествява тези лица като нарушители, без да има в действие присъди. Не могат и да се предявят искове на премиера, защото не им загатва имената и откакто не знаем кого засяга, в случай че има искания към думите му, ще наподобява, че тези хора сами се разпознават ", разяснява Екимджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР