Прокуратурата е осъдена да плати над 20 000 лева на

...
Прокуратурата е осъдена да плати над 20 000 лева на
Коментари Харесай

Свиленски осъди прокуратурата да му плати 20 000 лв. по дело за Софийски имоти -

Прокуратурата е наказана да заплати над 20 000 лв. на депутата от Българска социалистическа партия Георги Свиленски по делото за " Софийски парцели ", откакто беше съден и оневинен по него като член на Съвета на шефовете. 

Искът на Свиленски в Софийския градски съд против обвиняването е бил за 100 000 лв., заяви Лекс. бг след осъществена инспекция.  

Съдия Вергиния Мичева от Софийски градски съд осъжда прокуратурата да му заплати единствено 15 000 лв. за морални вреди от противозаконното обвиняване, като приема, че наказателното дело не е предизвикало на Свиленски по-големи от естествените за всеки обвиняем терзания. 

Държавното обвиняване обаче би трябвало да заплати на депутата и близо 4500 лв. за имуществени вреди, и над 1300 лв. за разходи. 

Делото, по което Свиленски беше обвиняем, стартира през 2010 година и продължи близо 7 години. Той беше упрекнат в занемареност с още 12 души от управлението на „ Софийски парцели “, в това число и някогашния шеф на сдружението Тошко Добрев за продажба на 4 общински парцела на цени, които съгласно обвиняването са по-ниски от пазарните и от това са настъпили вреди за близо 2 млн. лв.. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР