Прокуратурата е образувала две досъдебни производства във връзка с инцидента

...
Прокуратурата е образувала две досъдебни производства във връзка с инцидента
Коментари Харесай

Прокуратурата търси пияни шофьори, виновни за катастрофата на Тракия

Прокуратурата е образувала две досъдебни производства по отношение на случая на автомагистрала " Тракия " от сряда и търси водачи, които са я предизвикали.

Това излиза наяве от известие на прокуратурата. В него се показва, че Районна прокуратура - Ихтиман е образувала " две досъдебни производства за нарушение на разпоредбите за придвижване по пътищата при ръководство на моторни транспортни средства, вследствие на което била породена телесна щета на повече от едно лице ".

От известието излиза наяве, че се проверяват два случая на едно и също място на автомагистралата, само че в разнообразни направления. Едното направление е Пловдив-София, по което се сблъскаха близо 40 автомобила. От фрагменти, снимали мястото на злополуката излиза наяве, че автомагистралата е покрита с гъст пушек от горящото наоколо бунище на град Ихтиман.

Според държавното обвиняване обаче незнаен причинител, който по несъобразителност е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, е в основата и на двата случая.

Пред OFFNews от Районната прокуратура в Ихтиман прецизираха, че досъдебното произвеждане е формирано по текст от Наказателния кодекс, който планува наказване за причиняване на злополука след приложимост на алкохол или наркотични субстанции, след което деецът е напуснал мястото на злополуката. За това се плануват до 10 години затвор. 

От прокуратурата прецизират, че това са първичните данни и квалификацията на закононарушението може да търпи промени. В момента е назначена автотехническа експертиза, която би трябвало да обясни аргументите за случая. От Софийската окръжна прокуратура прецизираха, че двете производства не са свързани и става въпрос за две обособени произшествия, които нямат връзка между тях.  

Второто досъдебно произвеждане е обвързвано с злополука на същото място, само че в противоположна посока - София-Пловдив. При тази злополука има потърпевша сръбска гражданка, като евентуално има и други потърпевши. 

По-рано през днешния ден пред bTV някогашният шеф на Магистрална полиция Красимир Занев сподели, че водеща версия за случая на автомагистралата е гъстият пушек от горящото бунище, само че счита, че виновност имат и водачи, които са карали с несъобразена скорост и не са спазвали отдалеченост. „ Агенция пътна инфраструктура са могли да вземат някакви превантивни ограничения от предходния ден, тъй като сметището до Ихтиман тлее от няколко дни ”, счита Занев. Според него Министерство на вътрешните работи е трябвало също да вземе ограничения, за са алармира за допустима заплаха от пътно-транспортни катастрофи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР