Производството на пшеница падна до най-ниското си ниво през последното

...
Производството на пшеница падна до най-ниското си ниво през последното
Коментари Харесай

Невиждана Суша Опустошава Австралия! Най-Страшното Е Че Вече Връхлита И България!

Производството на пшеница падна до най-ниското си равнище през последното десетилетие, а климатичните условия оказват неподходящо влияние върху производството на вълна и вино.

Австралийското бюро по метеорология (националната метеослужба на страната - ВОМ) заяви, че тази година може да се счита за втора най-суха от началото на наблюденията през 1900 година в най-големия водосборен регион на страната - Мъри-Дарлинг. Конкретно септември е бил най-сух в цялата история на наблюденията.

Това е довело до намаляване наличието на влага в почвата (влага се натрупва в нея в продължение на месеци) в огромните селскостопански региони на континента - от Кимбърли в Западна Австралия до нивите и пасищата на югоизток.

Предполага се, че в Нов Южен Уелс в центъра на страната в четвъртък може да паднат до 25 мм (1 инч) превалявания. Дъждът може да продължи до събота, макар че, въз основа на прогнозите, идващите три месеца ще продължат да са по-сухи от междинното.

Задълбочаваща се суша се следи и в западните елементи на нашата страна, където за последните два месеца в някои региони са паднали под 20 на 100 от нормалните за интервала превалявания. Значително под нормалните са преваляванията от началото на август в доста региони като Видин, Лом, елементи от Монтанско и Плевенско, Софийско, Сандански.

Моделите не чакат основни (дори и никакви) превалявания най-малко в границите на идващите 7 до десетина дни. Очаквайте на следващия ден разбор по тази тематика.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР