Производителят на шведска водка съобщи, че прекратява целия си износ

...
Производителят на шведска водка съобщи, че прекратява целия си износ
Коментари Харесай

Шведски производител спира да изнася водка за Русия

Производителят на шведска водка заяви, че приключва целия си експорт за Русия, откакто в Швеция и в обществените медии се появиха апели за протест на марката, съобщи Агенция Франс Прес.

Стефани Дюру, основен изпълнителен шеф на The Absolut Company, съобщи в декларация, че компанията извършва " задължението си за грижа към чиновниците и сътрудниците си и не може да ги излага на масирана рецензия под всякаква форма ".

По-рано през април стана ясно, че компанията е възобновила част от износа за Русия, откакто го спря през март 2022 година след нахлуването на Русия в Украйна.

Такива случаи има в Харковска област

Компанията отбелязва, че от ноември предходната година Русия е трансформирала разпоредбите за вносители, което разрешава успореден импорт на алкохол без разрешението на оторизираните вносители, като по този метод се заобикалят глобите на Европейски Съюз.

Решението обаче провокира всеобщи рецензии, в това число от страна на видни политици в Швеция. Министър-председателят Улф Кристерсон съобщи, че е " доста сюрпризиран ", когато е научил за него.

Други приканиха за протест, като го нарекоха " честен срив ", " безгръбначие " и " подарък за Путин “. Няколко известни бара и ресторанта в Стокхолм стопираха да продават артикули на компанията притежател.

Видеозаписи демонстрират кой е той

" Реакцията през последните дни ясно отразява ролята, която водката има за своята необятна общественост в Швеция ", съобщи Дюру.

" Ние признаваме смисъла на тези дългогодишни и надеждни връзки с нашите шведски чиновници, сътрудници, консуматори и шведското общество като цяло ", добави тя. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР