Производителите на първата официално разрешена ваксина срещу COVID-19 - Pfizer

...
Производителите на първата официално разрешена ваксина срещу COVID-19 - Pfizer
Коментари Харесай

Pfizer обеща забавянето на ваксините да е не повече от седмица

Производителите на първата публично позволена ваксина против COVID-19 - Pfizer и BionTech успокоиха пристрастеностите като излязоха с уточняващо известие, че забавянето в доставките на ваксините ще е единствено със седмица вместо за много по-дълго време, както беше оповестено през вчерашния ден.  

Съобщението идва, откакто европейски страни показаха опасения, че графикът за имунизации ще бъде съществено нарушен. Шест от страните членки на Европейски Съюз излязоха с общ писмен апел към Европейска комисия да окаже напън върху производителите на първата публично утвърдена ваксина против COVID-19 за съблюдаване на контрактуваните периоди и количества на доставка

Разработен е план, който ще разреши разширение на индустриалния потенциал в Европа и ще бъдат доставени значително повече дози през второто тримесечие ", обявиха двете фармацевтични компании в съвместно изказване.

Pfizer и BionTech обещават доставките да се върнат към първичния график за Европейския съюз от 25 януари, посочва .

" За да се реализира това, в този момент са нужни избрани модификации на индустриалните процеси, оповестиха фирмите. 

От Pfizer обявиха през вчерашния ден, че ще забавят доставките на ваксини през идващите три до четири седмици заради нужда от пренастройване на индустриалните си мощности в в основния си цех в Белгия. Според компанията модификациите във фабриката Пуурс са нужни, с цел да се усили индустриалният потенциал от средата на февруари. 

В тежко засегнатата Европа декларацията породи опасения, че закъсненията могат в допълнение да забавят разпространяването на ваксини, което към този момент е обект на сериозна рецензия. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР