Производители на хидроксихлорохин - лекарство срещу малария, сочено от американския

...
Производители на хидроксихлорохин - лекарство срещу малария, сочено от американския
Коментари Харесай

Китай вдига цената на съставка на лекарство, сочено от Тръмп за лек срещу COVID-19

Производители на хидроксихлорохин - лекарство против малария, посочено от американския президент Доналд Тръмп за евентуален лек против ковид, упрекват китайски заводи, че усилват цената на значими съставки. Индия е най-големият производител на лекарството, споменавано от Тръмп, въпреки че специалисти от неговата администрация предизвестяват, че успеваемостта му не е потвърдена и то може да има рискови последици.

Страната разчита на доставки от Китай за производството на хидроксихлорохина, а страни като Съединени американски щати и Бразилия купуват крайното лекарство от индийски компании, написа Financial Times. Същевременно индийското държавно управление е под напън да обезпечи дози от него за здравните служащи, което подвига цените по цялата мрежа за доставки.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Десет - двадесет пъти

От производителя на медикаменти Zydus Cadila показват, че цената на някои от съставките е скочила сред 10 и 20 пъти, а китайските снабдители не съблюдават уговорките си съгласно подписаните контракти: " Просто споделят, че нямат материала, и когато им платиш от горната страна, тогава внезапно към този момент имат материала. "

Доставчици от Китай удостоверяват, че са нараснали цената на съставките на лекарството. От Anhui Haihua Chemical Technology декларират, че са вдигнали цената на една от съставките с 375% от началото на година и в този момент тя е 26 840 $ за звук. Казват, че са били принудени да го създадат, защото локалните управляващи в Китай също купуват големи количества и държавните контракти в този случай са по-приоритетни от тези с Индия.

Спорна тематика

Употребата на хидроксихлорохин за лекуването на ковид е противоречива тематика в Белия дом, само че също по този начин води до полемики и в Индия. Страната поучава медиците на първа линия да вземат лекарството като предварителна защита. Но медицински специалисти предизвестяват, че страничните резултати могат да провокират сърдечен арест.

Миналата седмица проучване в Съединени американски щати пък сподели, че пациентите, вземали хидроксихлорохин за лекуване на ковид, са с по-висока смъртност от тези, които не са го вземали.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР