Произведен е първият от 20 влака, които ще се движат

...
Произведен е първият от 20 влака, които ще се движат
Коментари Харесай

Произведен е първият влак за третата линия на метрото

Произведен е първият от 20 влака, които ще се движат по третата линия на метрото. Предстоят механически тествания на влака за документ TUF. Първите нови метровлакове ще стартират да идват в София в средата на 2018 година, оповестиха от Столичната община.

Влаковете са с автоматизирано ръководство за следене на скоростта, осъществят спестовност на сила от 25% – 30%, разполагат със система за автоматизирано предаване на видео сигнал в кабината на машиниста. На метростанциите сред перона и влака са планувани преградни порти, които се отварят и затварят по едно и също време с вратите на влака. Предвидена е и опция за ръководство на влака без ватман.

Метрото на София е над 41 км, от които 21 са пуснати в употреба през последните 7 – 8 години. С тях в ежедневните си пътувания се придвижват към 370 000 души, спестените нездравословни излъчвания във въздуха са над 75 хиляди тона на година.

В момента се построяват още 12 км нов трети лъч на софийското метро. Те са от бул. „ Владимир Вазов “, през центъра, "Орлов мост ", „ Красно село “, „ Овча купел “ до "Околовръстното " при "Горна Баня " и ще бъдат подготвени до края на 2019 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР