Програмата на ООН за околната среда казва, че 730 тона

...
Програмата на ООН за околната среда казва, че 730 тона
Коментари Харесай

Рибарските селища в Неапол изхвърлят полистирола в микропластмасови U-turn

Програмата на Организация на обединените нации за околната среда споделя, че 730 тона пластмасови боклуци се изхвърлят в Средиземно море всеки ден. Репортерът на Euronews Лука Паламара приказва с риболовци в Неапол, които желаят да понижат пластмасовите боклуци, генерирани от търговията.

Използването на бели полистиренови кутии на риболовен лодки скоро ще изчезне в италианския „ Град на слънцето “. Две общини в Неаполитанския залив, Поцуоли и остров Прочида, се сплотиха в битката против замърсяването на морето. Благодарение на европейски средства ще бъдат закупени хиляди каси за многократна приложимост, които да заменят другите възможности на полистирола.

Синтетичният и многофункционален материал е един от главните фактори, допринасящи за замърсяването с микропластмаса в Средиземно море. Пластмасата като цяло съставлява 95% от отпадъците, открити в този воден басейн.

„ Мисля, че тези нови каси ще бъдат бъдещето. Виждам го като нещо позитивно както за околната среда, по този начин и за тез...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР