Програмата е точно тази, която беше обсъдена и одобрена с

...
Програмата е точно тази, която беше обсъдена и одобрена с
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Благодарение на БСП се случиха много от социалните мерки


" Програмата е тъкмо тази, която беше разисквана и утвърдена с съответни дати, ограничения и периоди до декември тази година. Тя беше разисквана и призната от трите партии, които бяхме в досегашната обединението. Това са ограниченията, с които да си помогнем да излезем от рецесиите, които ни връхлитат една след друга. " Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ и ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев в ефира на BG on AIR.

По думите му като първа политическа мощ, от " Продължаваме промяната " имат право да излъчат претендента за премиера на страната. " Това е вътрешнопартийно решение и право. Ние, когато поставихме изискване Кирил Петков да не е претендент за министър председател - те се съобразиха с нашето мнение ", добави Ченчев.

Той дефинира програмата като най-вече антикорупционно ориентирана. " Водещото е да не се върне модела ГЕРБ-ДПС. Ние следвахме тази тенденция, до момента в който Има Такъв Народ не прекратиха договарянията и за четвърти път счупиха страната ", безапелационен бе социалистът.

" От през вчерашния ден има писмо от страна на КЕВР, което е адресирано до партиите и там от комисията изброяват аргументите, заради които безусловно ще спрат работа, в случай че нямат определен ръководител. За да има подобен и то при най-скъсени периоди, това може да е 12 август. Избирането на ръководител на КЕВР е предпочитано в нашата стратегия, тъй като имаме рецесии, които са ни застигнали и не може без решение от регулатора ", заключи той за обстановката в КЕВР и рисковете, пред които сме изправени, в случай че тя не бъде позволена.

" Част от тази стратегия ще бъде и предизборната платформа на Българска социалистическа партия, тъй като в нея има ограничения, които са незабавни и наложителни. За да може и България да получи това, което би трябвало да получи от Плана за възобновяване и резистентност. Тук не става дума за сграбчване във властта, тук става дума за всичко, което е потребно за България. Влезнахме в тази година без бюджет, който беше гласуван по-късно. Ние успяхме да реализираме диалогичност, само че очевидно имаше хора, които се изплашиха от възобновяване на правовата страна ", съобщи заместник-председателят на парламентарната група на социалистическата партия във връзка с техните цели.

Ченчев е безапелационен, че Българска социалистическа партия е партия, която не може да бъде изплашена от избори и неслучайно на предишен пленум социалистите са дали доста висока оценка на своите министри. " Факт е и това, че с помощта на Българска социалистическа партия, се случиха доста от обществените ограничения, които се чакаха от доста време. Ние бяхме общественият дирек в тази коалиция. Няма българин, който да не желае безвъзмездни учебници за деца от 1 до 12 клас и безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години. Това ще се случи, в случай че Българска социалистическа партия е в ръководството. Хората са водещото във всяка една политика и те се интересуват от това какво има, когато си отворят хладилника и дали страната се грижи за тях. ", добави той за достиженията на левицата в ръководството на България.

В умозаключение Иван Ченчев сподели, че Българска социалистическа партия в никакъв случай не би си разрешила да ръководи страната посредством SMS-и. " Важно е хората да видят какво се прави в опита, с цел да се сформира кабинет, както и да се види кой е герой против корупцията на каузи и кой на хартия ", приключи той.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР