Програма Хоризонт ще има нов директор, след като управителният съвет

...
Програма Хоризонт ще има нов директор, след като управителният съвет
Коментари Харесай

Шефът на Хоризонт излиза в пенсия, Силвия Великова вече не е водеща и репортер

Програма " Хоризонт " ще има нов шеф, откакто управителният съвет на БНР приключи контракта с шефа на досегашния - Ивайло Савов, който се пенсионира. Ръководството му благодари и до избора на титуляр назначи краткотрайно за изпълняващ длъжността сегашния основен редактор Николай Кръстев.

Малко по-късно водещата на " Преди всички " и дълготраен правосъден кореспондент на БНР Силвия Великова разгласи, че рокладите са стигнали до нея. По думите й през днешния ден, към 13.30 часа, определеният за и.д. шеф на Николай Кръстев й споделил, че няма към този момент да води " Преди всички " и няма да отразява новините за правосъдната власт.

Потърсен за коментар, генералният шеф на БНР Светослав Костов уточни като причина, че Великова по длъжностна характерност е старши редактор в стратегия " Хоризонт " и не може да бъде кореспондент.

" Има ново управление на програмата, което взема решение по какъв начин тя ще звучи по-добре. Никой никого не е свалял. Г-жа Великова по длъжностна характерност е старши редактор в стратегия " Хоризонт " на БНР и тя ще продължи да извършва функционалностите си на старши редактор. Няма длъжностна характерност на водеща или кореспондент. Тя има длъжностна характерност на старши редкатор ", съобщи пред " Свободна Европа " Костов.

" Прочетох, че генералният шеф на БНР обяснил, че в длъжностната ми характерност пишело, че съм старши редактор, само че не и водещ и кореспондент. Тя е много остаряла, от доста години, тъй че е обикновено да написа това ", отвърна по-късно пред " 24 часа " Великова.

Вместо нея на следващия ден " Преди всички " ще се води от колежката й Диана Дончева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР