Професор Велислав Минеков от Отровното трио обяви, че ще оттегли

...
Професор Велислав Минеков от Отровното трио обяви, че ще оттегли
Коментари Харесай

Проф. Минеков се оттегля, ако до 23 декември недоволните от властта не се обединят

Професор Велислав Минеков от " Отровното трио " разгласи, че ще отдръпна от дейното присъединяване в митингите, в случай че до 23 декември не се реализира обединяване на всички недоволни против властта. Минеков направи това посредством обявата във своята фейсбук профил.

Припомняме, че през вчерашния ден " Отровното трио " разгласи, че е допустимо да се яви на идващите избори дружно с Мая Манолова и " Изправи се.БГ ". " Вече е реализирано кардинално единодушие с гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ и следва сключване на съглашение ", споделиха от Триото.

Вероятно подбуден от разпалените реакции от това съобщение, професор Минеков написа следното в своя фейсбук:

" Няколко думи, не с обезсърчение и не с ненавист.

Изглежда самоизяждането е по-желано от съединението. Егоизмът, конспирациите и самолюбието остават само значими. От Цицерон до Иван Хаджийски ще бъдем обречени на безконечното самовато разцепление. Изглежда смисълът от митинга е да остане като част от спомените за някакво единение.

Струва ми се, че нямам силите да бъда медиатор в нищетата на поклонения разсъдък. Бих желал да бъдем Истанбул или Будапеща, само че евентуално е да останем същите, от Освобождението до през днешния ден. Мълчаливото ни съучастничество в делата на една незаконна власт и съвършенството на нашите идейни разлики ще оставим като тъмно подаяние на поколението след нас. Османското завещание ще пазим скрито в душите ни, ще бъдем революционери при подобаващ избавител.

С оглед на последните събития. Очаквам ясни взаимни дейности против превзелата ни тайфа и ръководещи мутри. Декларация за подпомагане за почтени избори и ясни, обединени планове. В следствие държавно управление ориентирано в против днешната мафия. Да, необходим е компромис, тежък е, боли. Живеещите в предишното би трябвало да предпочетат бъдещото.

И всички извънпарламентарни фракции, партии и обединения, би трябвало да създадат мъчителния жест за обединяване. Алтернатива няма.

Преговорите са ежедневни, резултатът е предстоящ.

„ Съединението прави силата „ – да бъде прочетено от всички честолюбиви и претенциозни заявители на успеха.

В случай, че обединяването е невероятно /до 23.12./, имам намерение да приключа моето политическо и гражданско съучастничество.

Каквото можах, направих ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР