Професионалният състезател и каскадьор Дарио Коста който се смята за

...
Професионалният състезател и каскадьор Дарио Коста който се смята за
Коментари Харесай

Невиждана каскада със самолет в тунел подобри рекорд на Гине...

Професионалният играч и каскадьор Дарио Коста който се счита за един от най-важните водачи в света още веднъж реализира невъзможното.

Той усъвършенства международния връх за най-дългия полет в тунел, осъществен със аероплан, преминавайки през два тунела на новоизградената автомагистрала Северна Мармара в истанбулския квартал Чаталджа.



Коста направи своя отпечатък в международната авиационна история, като мина през тунелите Т1 и Т2 в Чаталджа, надлежно за 43 секунди и 44 секунди.

Коста излетя в 06:43 сутринта със особено модифициран спортен аероплан Zivko Edge 540.



" Полетът бе на разстояние от 2,26 км. Преминавайки през втория тунел със междинна скорост 245 км/ч, Коста съумя да премине втория тунел с полет на височина по-малка от 1,6 метра. Така Дарио Коста сложи сертифициран връх на Гинес “, оповестиха от РедБул на формалния си уеб страница.

Един от най-критичните моменти на полета, който изискваше милиметрови фини придвижвания, беше 360-метровото разстояние сред тунелите.

„ Всичко се случваше толкоз бързо, само че когато излязох от първия тунел, самолетът стартира да се отклонява надясно заради характерния вятър и в този миг в главата ми всичко се забави “, сподели италианският водач.



„ Реагирах и просто се концентрирах върху това да върна самолета на верния път, с цел да вляза в другия тунел. Тогава в съзнанието ми всичко се форсира още веднъж “, означи той.

Дарио Коста приключи безпроблемно осъществяването си и означи триумфа си с фамозното си 360-градусово завъртане на самолета. С това удивително осъществяване Дарио Коста счупи върха на Гинес за „ Най-дългия тунелен полет със аероплан “.

" Това беше следващата ми сбъдната фантазия. Още от първото пускане на мотора знаех че трябваше да свърша тази работа вярно. Следвах всички стъпки, които бях замислил в съзнанието си. ", съобщи Дарио.



Той добави " Този план беше едно необикновено пътешестване. Беше доста прочувствено. Това не беше единствено полет, който Дарио Коста взе. Това беше план, осъществен от 40 души. Нашият твърдоглав труд е заплатен. За мен това е доказателство, че можете да мечтаете самоуверено и да съумеете, в случай че положите нужните старания. "

Пилотът е прекарал ранното си детство, пътувайки из Северна Африка. В пристрастеността си да лети, водачът направил първия си независим полет още на 16-годишна възраст през 1996 година

През целия си живот Дарио се състезава и по-късно преподава пилотаж, в последна сметка се доразвива в този спорт и става основен инструктор по полети и наземна работа в Аероклуб Милано през 2011 година

Пилотът, който счупи редица върхове през последните 10 години, продължава да се впуска в нови завършения и оставя публиката хипнотизирана на Световната серия на Red Bull Air Race.

За да отпразнува следващия си връх на Гинес, Дарио Коста през вчерашния ден прелетя под първия мост на Босфора в Истанбул със своя аероплан. За задачата бяха взети специфични ограничения за сигурност и корабния трафик беше спрян за известно време.

Снимки: Анадолска организация

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР