Професионалната футболна лига обяви големи промени, които ще настъпя още

...
Професионалната футболна лига обяви големи промени, които ще настъпя още
Коментари Харесай

Големи промени във футбола ни, обявиха кога започва следващи...

Професионалната футболна лига разгласи огромни промени, които ще настъпя още при започване на идната година. Отборите ще могат да записват по девет аварийни футболисти в протокола за мачовете, вместо досегашните седем. Това предложение на ПФЛ ще бъде импортирано за разглеждане от БФС на идващото съвещание на изпълнителния комитет и съвсем несъмнено ще бъде признато. То би трябвало да влезе в действие от пролетния полусезон на настоящото състезание 2022/2023. На по-късен стадий ще бъде записано и като смяна в Наредбата за шампионатите и шампионатите.

" По време на ковид-пандемията беше решено от Международния ръб по разпоредбите на играта да се вършат по пет смени, вместо по три. Това се резервира и в този момент. При съществуването на едвам шестима полеви играчи на пейката опцията на треньора да избере хора за промените е много лимитирана. Затова взехме решение на пейката да сядат по девет играчи, а не по седем. Знаете, че в Европа тимовете могат да включват в протокола общо 23-а футболисти, а тук ще бъдат по 20. Предложението беше признато без различия. То значими както и за Втора лига, по този начин и за детско-юношеския футбол. Ако Световната федерация по футбол (ФИФА) върне правилото за три смени, то тази смяна на член 59 от нашата Наредба ще отпадне ", съобщи президентът на ПФЛ Атанас Караиванов.
 
В същото време стана ясно, че новото състезание за сезон 2023/2024 най-вероятно ще стартира в края на месец юли. Най-вероятна дата е предпоследният уикенд на юли, само че може и да се отсрочи с още няколко дни. Това решение е подбудено и от дългия сегашен сезон. Първенствата ще завършат към 10-и юни, само че в интервала от 10-20 юни има мачове на националните тимове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР