Професионализъм, почтеност и прозрачност – това са принципите, от които

...
Професионализъм, почтеност и прозрачност – това са принципите, от които
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: Гарантирам, че във всичките си действия МВР ще се ръководи от закона и ще го прилага точно и еднакво спрямо всички

Професионализъм, честност и бистрота – това са правилата, от които се управлявам в цялата си активност, тях ще наложа и в работата на Министерство на вътрешните работи.

Гарантирам, че във всичките си дейности Министерство на вътрешните работи ще се управлява от закона, който ще ползва тъкмо и еднообразно по отношение на всички “ – това бяха първите думи на Иван Демерджиев след поемането на поста „ министър на вътрешните работи “. Служебният вътрешен министър очерта главните задания пред управлението с оглед упованията и паниките на българските жители. Министър Демерджиев подчертава на обезпечаването на законосъобразното протичане на изборния развой и на елиминиране на всички практики на престъпен избор. “В активността на Министерство на вътрешните работи ще бъдат положени старания за усилване на битката с мигрантския напън, с стандартната престъпност, с контрабандата, с измамите с Данък добавена стойност. Особено внимание ще бъде ориентирано към протичащото се по българските пътища ” съобщи министър Демерджиев. Той добави, че негов приоритет е да бъде извършена ефикасна битка във връзка с водачите, които си разрешават да ръководят моторни транспортни средства след приложимост на алкохол, под влияние на опиати, с висока скорост. 

“Безкомпромисно ще бъде и отношението към хората, които продават наркотични субстанции, в това число в регионите към учебните заведения ”, сподели още той.

Министър Демерджиев увери чиновниците на Министерство на вътрешните работи, че е осведомен с проблемите, пред които всекидневието ги изправя и напъните му ще бъдат ориентирани към тяхното разрешаване. „ В същото време ще изисквам извънредно виновна работа и отговорно отношение към униформата, тъй че българският служител на реда да се трансформира в знак на Закона, знак на сигурност и успокоение за българските жители “, безапелационен бе той и добави, че няма да бъдат толерирани никакви прояви на престъпления от страна на чиновниците.

Досегашният министър Бойко Рашков даде висока оценка на своя правоприемник и изрази убеденост, че той ще следва и надгради постигнатото от управлението на Министерство на вътрешните работи, в това число и по повод продължаването на наклонността за ограничение на престъпния избор. „ Редовното управление оставя извънредно добър бюджет до края на годината, реализирано бе 20-процентно нарастване на възнагражденията на служителите на реда, както и 100-процентно нарастване на средствата за облекло и на финансовите разноски. Осигурени са 9 млн. лв. за възстановяване на спортната активност в службите на Министерство на вътрешните работи “, регистрира Рашков. Той акцентира, че 99 % е завършила промяната във връзка с обособените служби и на ОДМВР. Тези трансформации не доведоха до освобождение на полицейски чиновници, а измененията бяха подбудени от проучвания, за които бе употребен математически модел въз основата на 16 критерия (сред тях – брой население, промишлени и други обекти, криминогенна конюнктура, гранични пунктове, магистрали). Реформите бяха осъществени с дейното присъединяване на целия управителен състав, в това число по места. Оставяме положително завещание за служебното управление на Министерство на вътрешните работи, заключи той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР