Проф. Вили Лилков, издигнат от десни интелектуалци и общественици за

...
Проф. Вили Лилков, издигнат от десни интелектуалци и общественици за
Коментари Харесай

Лилков не отхвърля подкрепа от ГЕРБ, но смята, че трябва да имат собствен кандидат

Проф. Вили Лилков, повдигнат от десни интелектуалци и общественици за като опция на кандидатурата на " градската десница " Васил Терзиев, не отхвърля изрично опцията да одобри поддръжка от страна на ГЕРБ за кандидатурата си.

Още повече - ще търси намерено за поддръжка Съюз на демократичните сили, които са съдружен сътрудник от ГЕРБ. В общественото пространство вървят точно спекулации, че Лилков е вид и за ГЕРБ, които да поддържат кандидатурата му, неиздигайки партиен претендент.

" Това ще го решим по-късно (за поддръжката на ГЕРБ). Не мисля по този въпрос, моята цел е да обединя десницата в София ", колеблив бе той.

" ГЕРБ са длъжни да се явят със лична кандидатура в София по две аргументи. Първата е техническа - появяването на една листа за съветници и районни кметове без водач, т.е. претендент за кмет, обрича листата. И второ - ГЕРБ са длъжни да имат претендент за кмет, с цел да защитят своето 18-годишно ръководство в столицата. ГЕРБ ръководи от 2005 година и този водач, който е претендент за кмет, би трябвало да отбрани направеното и да изясни ненаправеното ", добави Лилков.

Той бе безапелационен - неговата кандидатура щяла да сплоти десницата в столичния град. Именно по тази причина още в утрешния ден той ще насочи зов за поддръжка към Съюза на демократичните сили (СДС) и Демократи за мощна България (ДСБ) (и двете, част от разнообразни обединения - първите с ГЕРБ, вторите с Политическа партия и " Да, България " ).

Лилков не спести рецензии и във връзка с " Демократична България и " Спаси София ".

" Кандидатурата на Васил Терзиев е по-подходяща за кандидатура на Българска социалистическа партия. Не е разумно такава кандидатура да бъде препоръчана на десните гласоподаватели след 30 години преход. И тази кандидатура е разделила доста тежко дясната общественост и е неприемливо да се предлага от партии като " Да, България " и Държавно стопанско предприятие. Не мога да позволи, че толкоз лековато водачите на така наречен дясно са позволили такава провокация към своите гласоподаватели. "
 Борис Бонев сигурен, че Терзиев ще смаже ГЕРБ още на първия тур на локалните избори
Борис Бонев сигурен, че Терзиев ще смаже ГЕРБ още на първия тур на локалните избори

Бонев упорства за цялостно реформаторско болшинство в Столичния общински съвет

Същевременно децата не носят никаква виновност за дейностите на предците си, само че в тази ситуация ставало дума за правоприемник на " най-мракобесната конструкция, която е налагала, утвърждавала и репресирала обществото ", продължи той.

Лидерите на дясното сложили в доста тежка обстановката десните гласоподаватели няколко пъти в последните години - посредством поддръжката на Мая Манолова на предните локални избори, поддръжката за Румен Радев на последните президентски избори.

" За това положение на десницата имат съществена отговорност водачите в дясно. След излизането на Иван Костов там има тежък проблем с водачеството ", не спря с рецензиите Лилков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР