Проф. Николай Витанов направи подробен анализ на обстановката с коронавируса

...
Проф. Николай Витанов направи подробен анализ на обстановката с коронавируса
Коментари Харесай

Математикът на НОЩ: Тотален локдаун до края на годината - ЙОК!

Проф. Николай Витанов направи обстоен разбор на ситуацията с ковид у нас към 30 ноември. Той разяснява политиката и даде прогноза по какъв начин ще се развие пандемията у нас. Ето какво написа в персоналния си фейсбук профил.

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 30 ноември 2021 година
Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни.
Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или неприятно, това излиза, това ви пиша. Информацията излиза от компютрите, само че анализите ги върша аз.

Забранено за четене от злобари. Може да им аргументи душевен разстройства.

1. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.993 - близо е до 1. Но към момента е под 1. Много постепенно се свива обсега на болестта. Виждате, че броят на дейните случаи продължава да понижава, само че доста постепенно. Което е в удостоверение на прогноза та ми, че здравната система няма да може да се разтовари задоволително до края на годината. Трудните времена за хората на първа линия и поддържащите ги няма да свършат.

Те не заслужават това. Писах към този момент - сега дейните случаи са към 105 000, когато стартира четвъртата вълна, тръгнахме от към 7 000. Текущата обстановка не може да се дефинира като добра. Трябва да намалеят дейните случаи с най-малко 30 000, с цел да се пооблекчи техническото претоварване на системата. Кадровототпретоварване няма по какъв начин да се облекчи. Поклон пред всички в опазването на здравето, които са подложени на този смут и съумяват да се оправят с него.

2. Смъртността
Статистика за смъртността (данни от сайта )
Починали в края на октомври - 23 999
Починали до 18 ноември 2021 - 28 325
Починали ноември 2021 - 4326 – (за 29 дни)
Починали за ноември 2020 - 2560

Смъртност до момента за ноември 2021 спрямо ноември 2020: 168.9%.
Смъртността за ноември 2021 до момента е с 68.9% по-висока от смъртността за ноември 2020 година Изводите си ги правете сами.

Сети ли се някой към този момент, какъв е клопката на Тамерлан, в който злобарите към този момент са, само че ще го усетят на следващия ден? Свързан е със смъртността. Контролната цифри за края на декември го знаете - 30 000 (за края на декември споделих в изявлението, не за Коледа).

Ако сме под 30 000 в края на декември, може да се счита, че сме се справили отгоре-отгоре. Опасенията ми са, че това число ще бъде надхвърлено.

3. Картата на риска според проекта на министерството на опазването на здравето. Няма смяна спрямо през вчерашния ден. Виждате, че проблематичната зона в западна България се чака да намалее оше. С огромна възможност още една област може да мине на равнище 2 и да излезе от алената зона. Виждате я коя е. Всичко това приказва, че както и предвиждах, удобният сюжет ще е резистентен до края на месеца. А краят на месеца пристигна.

4. Прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост - развиването тук удостоверява изводите от предната карта. Какво да ви пиша - би трябвало да сме огромни идиоти, с цел да дестабилизираме удобния сюжет. Бележка - към този момент сюжетът не е дестабилизиран - случаите и смъртността не престават да понижават. Миналата седмица по това време новите случаи бяха 3462, през днешния ден са 3020. Смъртните случаи паднаха от към 250 на към 220. Благоприятният сюжет остава годен както бе предсказана от дълго време, че ще е по този начин до края на месеца. Краят на месеца пристигна. Прогнозата е вярна. Ако някой желае да вие - като изгрее Луната.

5. Картата на риска според нашата методология. Тук Силистра още е във виолетово, само че упованията са скоро цветът там да се смени. После и в други области при продължаваща резистентност на удобния сюжет.

6. Омикрон разновидността на вируса - знаците споделят, че още го няма в България или в случай че го има, е надълбоко прикрит под превъзходството на делта разновидността. Сутринта споделих по малкия екран - трябват му 3 седмици да стане доминантен. Не го пускаме в страната до Никулден и няма да ни скапе празниците - следващата година ще се занимаваме с него. Системата за ранно предизвестие на Витанов не го засича. Няма го още или в случай че се е явил, са единични случаи без изключително значение за момента.

7. Тотален локдаун до края на годината - ЙОК. Засега вървим по удобния вид. Ако не сме идиоти и не го дестабилизирами, това ще ни донесе спокойна Коледа и спокойни новогодишни празници. Условието обаче нали го четете - АКО НЕ съдебномедицинска експертиза ИДИОТИ да си създадем сами проблеми.

8. Веселите неща от математическата обществена динамичност - виждам, че ви харесва. Днес къс коментар по великия закон на Мърфи - в случай че една тягост може да се случи, тя ще се случи. Този закон следва да ви помогне да приемате по-спокойно несгодите на живота. На мен ужасно ми оказва помощ в планирането - просто възнамерявам, че иска ми се случат всички вероятни проблеми. Така и става, по тази причина проектите ми са доста реалистични и хората се чудят по какъв начин по този начин. Ами елементарна е - в основата на проектите на Витанов стои законът на Мърфи. На всичкото от горната страна, би трябвало да сте наясно и с времевия аспект на закона - неприятността ще се случи в най-лошия вероятен миг.

Да използван великия закон към политическата обстановка през днешния ден (за да усетите силата на математическата обществена динамика).
Неприятност ли е дистабилизирането на политическата конюнктура в България в последната година и половина - всяка дестабилизация е тягост. Случи ли се в най-лошия вероятен миг - когато си имахме и Ковид рецесия. Случи се.

Какво ни чака от тук нататък. Цветя и рози? Не, споделя великият закон - чакат ни нови неприятности. Които ще ни се случат баш когато не би трябвало - в настъпващия зимен сезон. Но, човек като си знае, го приема някак по-леко. Не се отчайвайте, помнете великия закон (който е много корав по класификацията на неотстъпчивост на закон - съвсем постоянно, когато може да се случи тягост, тя се случва) и това ще ви спести нерви.

9. Пиша си отново (нали знаете теорията на Витанов за 12-те повторения и 75-те %): Както виждате, към този момент нещата са добре, удобния сюжет е резистентен. Но виждате и какво става из Европа. Затова - профилактично - вършете си работата, живейте си живота, само че се пазете. Спазвайте три шарана отдалеченост (ако сте не запомнили какъв брой е дълъг един прекрасен шаран, Никулден иде, погледнете в магазина) стойте надалеч от места на всеобщи събирания. Като се приберете в къщи, измийте си добре ръцете. Ей такива, обикновени неща.

Който желае, може и да се имунизира (ама не е задължително).
Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля.

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР