Проф. Лолита НиколоваМисля, че съм историк, но не разбирам това,

...
Проф. Лолита НиколоваМисля, че съм историк, но не разбирам това,
Коментари Харесай

Има българи, готови с парите на Путин да продадат на Русия цялата наша скъпа Родина

Проф. Лолита Николова

Мисля, че съм историк, само че не разбирам това, което става у нас и в някои други страни в последно време. Дни и месеци всяка моя обществена клетка е обвързвана с военната терористична експанзията на Русия в Украйна. Съпричастна съм към невижданата драма на наши съвременници единствено поради един деспот със подозрително психическо здраве. Парадоксално, Путин към момента не е на подсъдимата пейка за военните закононарушения в Украйна, показващи безсилието на международните водачи да обезпечат най-важното за човечеството – мир. Потъва съветски транспортен съд, отговорът на Путин – нови почтени цивилни жертви в Киев и даже в Лвов. Това даже не е стратегическа война, а всеобщ боен тероризъм, защото главната тактика на Путин е съсипия и заличаване на цивилизована нация, която успяваше до войната да осъществя последователно задачите си да се трансформира в хайлайф на Европа с почтен и първокласен труд, въпреки и в подтекста на международна и непреодолима към този момент корупция. За разлика от Украйна, Русия с Путин – при цялото й благосъстояние, утежняваше виталното ниво на народа си, като търсеше разтуха за великолепие в серия от нападателни войни. А както виждаме в този момент, и живеейки непрекъснато с болната цел да стана водеща европейска страна със силата на оръжието, унищожавайки всичко реализирано от актуалната цивилизация. И никой не може да спре тази полуда! Защо?

Защо има путинисти в 21 век – век, в който сме толкоз близо да се доближи до международен консенсус, че цялото човешко общество може да живее като общественост и напредъкът да се подтиква от хуманистична конкуренция. Защо има путинисти у нас и българи-путинисти по света, които са облекли клоунските облекла на патриоти, трансформирайки политическата сцена в цирк, само че от нов вид – реалити шоу, което деморализира нацията ни и се трансформира в балсам за главите с наследено комунистическо идеологизиране, от семето на което израстват генерации на човеци с подправени идеали.

България не трябвало да оказва помощ с оръжие на Украйна? Някой да е чул рационален мотив за тази теза? Повтаря се едно, и то подправено изказване от шепа политици, потвърдили неведнъж ограничеността на мисленето си и откритата си съветска ориентираност, за които България е на второ място – след Русия и подчинена на Русия. И никой в Народното събрание не стопира този комиксен политически спектакъл на замяна на думи, зад което се крие открита поддръжка на военния тероризъм на Путин върху международната цивилизация.
Защо аз разбирам по различен метод казуса? Защото мисля като човек може би. И като историк. България първа трябваше да изпрати оръжие, защото в Украйна живеят 200,000 украинци от български генезис. От историческата вероятност, неизпращането на оръжие в Украйна е тъкмо толкоз срамно на България като нация и страна, колкото се гордеем, че сме избавили нашите евреи по време на Втората международна война. С други думи, по този начин както няколко политици, бронирани с идеологията на тоталитаризма, комунизма, антихуманността и антипатриотичността като прислужници на Путин, не желаят да оказват помощ на българите в Украйна, вземайки намерено страната на най-жестокия агресор в международната история, по същия метод с парите на Путин ще продадат на Русия и цялата наша скъпа Родина. Не несъмнено, без помощта на рабски сегмент от българското население у нас, което вместо да мисли и да желае да работи почтено, избира да бъде мазохистки тъпкан от ботуша на деспот със подозрително психическо здраве, само че с правилни прислужници у нас, защото диктатурата е безвластие, а беззаконието е златната среда на хора, привикнали да печелят непочтено и посредством основаването на тоталитарни групи като всяват боязън в честните. И несъмнено да демонстрират интензивно циничното си отношение към всичко с етикет хуманна просвета.

Проблемът за военната помощ за Украйна от страна на България е общ народен проблем на разпръсната в целия свят българска нация. Германците направиха протест да се изпратят средства, без значение че и те имат същите обществени и финансови проблеми като нас. Но и те като нас имат доста украинци с немски генезис. И оказване на нужната помощ на сънародниците е най-висша изява на националното схващане. Обратното – намерено изменничество!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР