Проф. и проф. бяха поканени за членове на журито на

...
Проф. и проф. бяха поканени за членове на журито на
Коментари Харесай

Проф. Пламен Марков и проф. Камелия Николова поканени за членове на журито на театралния фестивал „НОВА БЪЛГАРСКА ДРАМА” 2022 – гр. Шумен

Проф. и проф. бяха поканени за членове на журито на театралния фестивал в Шумен – „ ” 2022. По традиция, студентите от специалността „ “ на НАТФИЗ, приготвиха всеки от броевете на. В последния ден на фестивала беше показана и книгата на доктор „ “.

Вчера, журито на театралния фестивал „ Нова българска драма “ с ръководител проф. Пламен Марков и членове: проф. Камелия Николова, проф. Светослав Кокалов, доцент Евгения Иванова и актрисата Янина Кашева разгласи премиите в тазгодишното издание на форума. Наградата за постановка беше присъдена на проф. за „ “ от Елена Телбис.

Останалите награди са както следва: премия за повсеместен театър – Снежина Петрова за „ Една Българка ”, премия за авторска музика – Асен Аврамов за същия театър, премия за сценография – Кети Маринова за „ Активно вещество ”, премия за мъжка роля – Деян Донков за „ Камбаната ”, групова премия за женска роля – Светлана Янчева, Анастасия Лютова и Весела Бабинова за „ Боклук “. Награда за драматургия не беше присъдена.

„ Народоосвободителна въстаническа армия БЪЛГАРСКА ДРАМА ” е фестивал, който подтиква слагането на творби извънредно от български създатели и включва организирането на Авторски прочити на непубликувани и непоставяни български пиеси.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР