Проф. Герджиков е една добра кандидатура за президент. Той е

...
Проф. Герджиков е една добра кандидатура за президент. Той е
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Проф. Герджиков е добра кандидатура за президент

Проф. Герджиков е една добра кандидатура за президент. Той е доста сериозен учител, научен човек, стабилен академик, диалогичен във всички свои превъплъщения през годините.

Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет в СУ „ Св. Климент Охридски “.

„ С кандидатурата му ще се получи същинска кандидатпрезидентска конкуренция. Много е значимо да се опитаме да отделим парламентарните от президентските избори и да няма „ партийно запалянковско нахъсване “ тогава, когато избираме президент. Проф. Герджиков може да даде подобен звук “, добави той.

По думите на Вълчев през последните години, тук и ГЕРБ имат виновност, се научихме никой от ръководещото общество да не споделя „ извинявайте “. Това е най-елементарното и естествено нещо, разяснява той по случая с канадското поданство на Кирил Петков.

„ Уважението към разпоредбите е значимо “, добави той.

Казусът с Петър Илиев

„ Миналият понеделник етичната комисия на Софийския университет излезе със мнение, което много в детайли наблюдава какви са сходствата сред един дисертационен труд на един наш сътрудник и книгата на различен наш сътрудник. Докладът е оповестен и показан на ректора, като той ми изпрати искане и по силата на разпоредба, съгласно която, когато са налице данни за плагиатство, ние не сме открили данни за плагиатство в дълбочина, само че има такива данни. Съответно факултетен съвет от трима души прави втора инспекция и въз основата на тяхното мнение се предлага на ректора дали да бъде предотвратено трудовото правно отношение на нашия сътрудник “, изясни в детайли процедурата Вълчев.

В петък обаче Петър Илиев е подал заявление за преустановяване на своето трудово правно отношение със Софийския университет. Не е изработил едномесечното си предупреждение и е подал една заплата.

„ В актуалния свят всеки един пишеш човек би трябвало да бъде доста деликатен, когато показва своите творби и да бъде доста правилен, тъй като доста елементарно се откриват сходни неща “, разяснява той.

Вижте целия диалог във видеото .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР