Проектът за реконструкция на Хиподрума беше представен пред състезатели по

...
Проектът за реконструкция на Хиподрума беше представен пред състезатели по
Коментари Харесай

Предстои ремонт на Хиподрума в Шумен

Проектът за реорганизация на Хиподрума беше показан пред състезатели по конен спорт, публицисти и представители на администрацията.

Цялостното преустрояване ще бъде осъществено на стадии. Разработени са 12 подобекта на комплекса, измежду които спортна и подготвителна писта, спортна тревна настилка, постройка за предпазване на стартовата врата, предстартов падок, трибуни, входно пространство, ограда към комплекса, паркинг, озеленяване, торова площадка и други Необходимите средства са общо 12 млн. лева, само че все още общината разполага с 4 млн. лева, отпуснати от Министерския съвет в края на 2020 година, с които ще се стартира поетапното преустрояване на спортното оборудване.

„ Целта ни е тези четири милиона по този начин да бъдат употребявани, че това, което се построи да може незабавно да се употребява и да не пречи на идващите стадии, защото не се знае по кое време ще бъдат идващите финансирания “, сподели при представянето зам.-кметът по строителство и благоустройство Боян Тодоров.

Създателите на плана от архитектурното студио АТЕК, София обясниха, че в плана е вложена умна иновативност, която се показва в архитектурата на постройката, в организацията на пространствата, трибуните, пространството към пистата и тяхната функционалност. „ Постарали сме се да създадем един стопански ефикасен обект, който дружно с сътрудниците от компанията реализатор да можем да изградим и да създадем една в действителност съвременна спортна инфраструктура на територията на града “, изясни арх. Валери Иванов.

По думите на ландшафтния проектант Мария Грозева в проекта на създаването попадат 145 броя широколистни и иглолистни дървета, както и дървесно-храстови масиви с размер по графични данни към 65 хиляди кв. м. Предвидено е ново затревяване с устойчива на утъпкване тревна примес с обща повърхност 170 229 кв. м.

Арх. Калоян Колев показа повече елементи от плана. „ Състезателната писта ще е с дължина 1600 м. и ще разрешава провеждането на надпревари за другите дължини. При нея се планува изгребване на съществуващата хумусно-пясъчна примес, заместването й с дренажен пласт, дренажна система и дотъкмяване на структурата със примес от пясък и фибри в несъмнено съответствие “, изясни арх. Колев. Предвидена е ограда към цялата писта. Другият значим обект е системата за фотофиниш, която ще е ситуирана в края на трибунната постройка, с цел да има най-хубава видимост. „ Предвидили сме входове за фенове. Обособили сме три обособени фоайета – за ВИП- посетители, публицисти, съдии и фенове. Външният паркинг е с потенциал 71 паркоместа. Осигурени са места за паркиране на хора с увреждания. Предстартовият падок ще се реконструира и ще се построи нова торищна площадка с опция за обслужване от прилежащата от юг улица. Седящите места са 1000 и една трета от тях са покрити “, добави Колев.

От администрацията желаеха от представителите на спортните клубове да изразят документално своите мнения. След това те, общината и компанията реализатор дружно ще решат кои обекти да бъдат построени за сумата от 3 880 800 лв., с която „ Джи Пи Груп “ АД завоюва публичната поръчка.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР