Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен и политически

...
Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен и политически
Коментари Харесай

Радев: Проектът за промени в Конституцията е юридически неграмотен и политически порочен

Проектът за промени в Конституцията е юридически необразован и политически циничен. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев.

Според президентът това се вижда както от конституционалистите, по този начин и от жителите.

" След едно доста дълго затопляне на публиката за идните промени в правосъдната система, обществото ни очакваше да види решения, които да водят към повече правдивост и отчетност, към по-малко политизация към правосъдната система, към повече предвидимост и по-бързо съдопроизводство. Вместо това ни се сервира най-изнендващо национално разделяне, офанзива против локалната влас и президентската институция. Отнемане на права и тъпчене на правилата за баланс сред управляващите и открита поръчка за завладяване на правосъдната власт ", безапелационен бе президентът.

" Докато постоянните държавни управления създаваха рецесии, служебното ги оправя. То показва увереност и работа за хората. Стояха зад съветски медиатори, смазващи цени на горивата, а служебните държавни управления оправиха това. Накара даже " Лукойл " да се записва в България. Освен това служебното държавно управление им написа всички закони по Плана за възобновяване ", добави президентът.

" Управляващите се подразниха от едно социологическо проучване, което бързо изчезна от националния ефир. Служебното държавно управление излезе с доста по-висок рейтинг от постоянното държавно управление. Явно контрастът е доста огромен и това не може да се елементарни ", сподели още Радев.

Президентът е категоричин, че опитът да се изтрие Трети март от националния календар е нападение против историята, паметта на хилядите починали за свободата ни, наши и непознати войни.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР