Проектът представя интерактивна мултижанрова изложба, посветена на зараждането на електронната

...
Проектът представя интерактивна мултижанрова изложба, посветена на зараждането на електронната
Коментари Харесай

Откриване на мултимедийна изложба, посветена на електронната сцена в България

Проектът показва интерактивна мултижанрова галерия, отдадена на зараждането на електронната музикална сцена в България от края на 90-те години.Чрез разнообразни модерни и цифрови похвати експозицията събира на едно място архивни материали от революционното рейв придвижване у нас и въздействието му върху градската просвета.

Ретроспективната галерия се открива на 22 септември от 19:00 ч. в Национален Студентски Дом и е отворена за гости до 29 септември. Куратор е образният актьор Владислав Илиев – Vladzen.

Краят на 90-те и началото на новия век бележат неповторим миг от най-новата ни културна история. По образеца на Берлин, Лондон и Ню Йорк у нас хиляди младежи стават част от зараждането на електронната сцена, известна и като рейв. Култура, която се отличава с новаторското си звучене, ярки визии и нов вид актьори – електронните продуценти, диджеите и виджеите.

В сегашния постковид интервал, когато с носталгия си спомняме опциите да се събираме свободно и да изживяваме музиката безкрайно, все по-голяма тежест има цифровият отпечатък на културното прекарване. В този подтекст планът Bulgarian Rave Archive цели да вдъхне живот – като цифровизира, обработи и покаже по нов метод това наличие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР