Проектът Пътеки към свободата“ помага на младежи, излизащи от алтернативна

...
Проектът Пътеки към свободата“ помага на младежи, излизащи от алтернативна
Коментари Харесай

Младежи, излизащи от алтернативна грижа, с последна възможност за помощ от „Пътеки към свободата“

Проектът „ Пътеки към свободата “ оказва помощ на младежи, излизащи от различна грижа, да заживеят независимо. Той е финансиран от Фонд „ Активни жители “ по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Това сподели в студиото на Радио София Мариян Дянков – шеф „ Развитие стратегии “ в “S.O.S. Детски селища “ – България.
„ Проектът е три-годишен. Започна при започване на 2020 година и приключва в края на тази година. Целта е най-малко 210 младежи от България да получат поддръжка посредством обществената услуга, в поддръжка на независим живот. Става въпрос за младежи от 16-годишна възраст и до 1 година след овакантяване на грижа “, сподели Мариян Дянков.
Той посочи, че “S.O.S. Детски селища “ – България работи в четири области – София-град, Перник, Велико Търново и Габрово.
„ С този план успяхме да стъпим в още три области – Русе, Стара Загора и Пловдив, в които към младежите, напускащи различна грижа, насочваме тази последна покана за поддръжка. Надявам се до края на седмицата да се отзоват задоволително младежи . Важно е тази обществена услуга от идната година да стане част от пакета обществени услуги, които получават младежите в България “, добави Дянков.
До момента малко над 160 младежи са потърсили помощ посредством тази обществена услуга, като над 100 от тях към този момент са получили действителна поддръжка. Чрез плана, младежите биват подкрепяни в разнообразни сфери, в това число за здравни услуги, намиране на работа и обезпечаване на жилище.
Желаещите поддръжка младежи, напускащи различна грижа, би трябвало да попадат заявление , в което да е разказано какви са и от какво имат потребност. То се подава на имейла на “S.O.S. Детски селища “ – България, адресирано до ръководителя на Управителния съвет. След диалог със обществен служащ се уточняват опциите, а районна комисия взема решение по какъв начин младежите да бъдат подкрепени, сподели Мариян Дянков.
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР