Проектът „Нашите пари“ – кампанията на Visa за корпоративна социална

...
Проектът „Нашите пари“ – кампанията на Visa за корпоративна социална
Коментари Харесай

Проектът за финансова грамотност на Visa “Нашите пари“ се разширява пет пъти през учебната 2017-2018 г.


Проектът „ Нашите пари “ – акцията на Visa за корпоративна обществена отговорност, която включва образование по финансова просветеност на възпитаници от 9 до 11 клас, провокира мощен интерес от страна на просветителни институции в цялата страна. Компанията си партнира с обучителната организация Академия НИКЕ, сертифицирана от Министерството на образованието и науката, в организирането на 4-дневно особено образование на над 70 учители от 53 учебни заведения в 34 града. Участниците в образованието имаха опция да навлязат в елементи в програмата, да задават въпроси, да разиграват образователни часове и да се срещнат с спомагателни стимулиращи интереса на учениците аспекти, които да могат да ползват в клас. Всички те демонстрираха мощен интерес да включат часове по финансова просветеност в образователната си активност през образователната 2017-2018 година Обучителният курс следва особено създадени с поддръжката на Visa и българските банки учебник и образователна тетрадка, която покрива основни финансови тематики като стопанска система, персонални финанси, бюджетиране, спестовни сметки, заеми, вложения и други

" Visa има вяра, че по-големите финансови знания дават опция на хората да ръководят по-добре парите си и да подобрят качеството си на живот и ще поддържа учителите, които ще стартират да преподават действително в учебно заведение. Целта на програмата е младежите да бъдат обучавани в клас, да бъдат научени по какъв начин да ръководят бюджета си и да вземат рационални решения във връзка с своите финанси. Бихме желали учителите и учебните заведения в страната да знаят, че сме техен благонадежден сътрудник, когато става дума за световен опит и използването му на локална почва във връзка с финансовата просветеност и ние ще ги поддържаме от самото начало ", сподели Красимира Райчева, управител на Visa за България.

През 2017 година се бе сбъднат пилотният стадий на програмата – планът " Нашите пари " започва през февруари и в него се включиха над 720 възпитаници от 9, 10 и 11 клас в 12 български учебни заведения от цялата страна. До сполучливата реализация на програмата се стигна с помощта на поддръжката на български банки.

По този план с изключение на с българските банки Visa си партнира още с Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси, както и онлайн платформата за видео уроци и извършения по разнообразни предмети - Ucha.se. На нея към този момент е открита рубриката „ Пари и бизнес “, в която могат да се намерят видео уроци, обхващащи тематиките, включени в учебника. Учебните материали са отпечатани от издателство " Просвета " и са създадени в сходство с високи стандарти за образователно наличие. Техен създател е госпожа Красимира Толина - преподавател и учител по стопанска система и финанси с богат и дълготраен опит. Visa е отворена за работа и с други неправителствени организации, които желаят да поддържат самодейността.

През последните 20 години Visa създаде и осъществя качествено финансово образование за потребителите в целия свят в съдействие с банки, сътрудници и държавни управления. През 2008 година Visa се ангажира посредством Глобалната самодейност на президента Клинтън да доближи 20 милиона души от целия свят с стратегиите си за финансова просветеност до 2013 година – цел, която беше реализирана една година по-рано от плануваното. Днес Visa продължава да надгражда това достижение като уголемява обсега на програмата и включва България в световната стратегия на компанията „ Practical Money Skills for Life “ („ Умения за ръководство на персоналните финанси “), която започва през 1995 година, а през днешния ден към този момент е налична на 16 езика в 42 страни и за този интервал е достигнала над 40 милиона души в целия свят, предоставяйки на възпитатели, родители и възпитаници достъп до безвъзмездни запаси за образование, които включват публикации на тематики за персоналните финанси, игри, проекти на уроци и други.

Visa Inc. е международен водач в цифровите разплащания. Нашата задача е да свързваме света посредством най новаторската, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, като сътворяваме опция потребителите, бизнеса и стопанските системи да процъфтяват. Нашата съвременна световна мрежа за обработка на данни, VisaNet, подсигурява сигурни и надеждни разплащания в целия свят и може да обработва над 65 000 известия за преводи в секунда. Иновациите, които са непрекъснато във фокуса на компанията, са катализатор за бързия напредък на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата мощ за постигането на фантазията за безкешово бъдеще за всеки, на всички места. В интервала на преход от аналогов към цифров свят Visa посвещава своята марка, артикули, хора, мрежа и обсег на преобразяването на бъдещето на търговията.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР