Проектът на парк „Борисова градина“ се изработва повече от пет

...
Проектът на парк „Борисова градина“ се изработва повече от пет
Коментари Харесай

Арх. Здравков: Чрез плана за Борисовата градина Столична община може да придобие имоти

Проектът на парк „ Борисова градина “ се създава повече от пет години и в днешното публично разискване ще се показа вторият модифициран вид, в който огромна част от мероприятията, които бяха планувани при първото разглеждане, към този момент ги няма. Това изясни в " Денят стартира " основният проектант на София Здравко Здравков.

На публичното разискване преди две години обществото настръхна, защото се предвиждаше създаване на климатично учебно заведение, възобновяване на ресторант, нова композиционна ос в парка.

Планът към този момент е много по-консервативен и дава отговор на рекомендациите на експертния съвет и госпожа Фандъкова. Предстои разглеждането на проекта, уповавам се да създадем уравновесен разговор тази вечер, както и на 17 февруари и да се стигне до приемането му, посочи арх. Здравков.

По думите му, този проект е единствената основа, върху която Столична община може да направи по този начин, че да придобие парцелите, които към този момент са били възобновени в обсега на парка. „ Този проект дава опция посредством процедури по отчуждаване още веднъж да ги придобием и да са на софиянци “.

Главният проектант призна, че през годините в Борисовата градина е имало противозаконни дейности. По негова заповед е в действие процедура по унищожаване на автокъща и заведение. Премахването на става след влизането в действие на правосъдното решение.

По отношение на реконструкцията на стадион " Българска войска ", арх. Здравков посочи, че за него е значимо този план да дава отговор на условията на обстоен организационен проект и да се впише в обсега на самото оборудване.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР