Проектът на График за движение на влаковете за 2023 г.

...
Проектът на График за движение на влаковете за 2023 г.
Коментари Харесай

Проектът на График за движение на влаковете за 2023 г. е публикуван за обществено обсъждане

Проектът на График за придвижване на влаковете за 2023 година е оповестен за публично разискване на уеб страницата на БДЖ (www.bdz.bg). За по-голямо улеснение предложенията за написания на влаковете са показани настрана за всяко едно направление, оповестяват от БДЖ за Moreto.net

Клиентите на БДЖ ще могат да се срещнат с желанията на сдружението за разписанието на влаковете през идната година и да имат задоволително време да реагират с аргументирани оферти към превозвача и съответните регионални и общински управляващи. Това ще даде опция на регионалните и общински администрации също да се срещнат и да имат подготвени оферти на идните работни срещи сред институциите.

С новия график е планувано придвижването на пряк пътнически трен от Пловдив през Димитровград, Симеоновград, Нова Загора за Бургас. От гара Бургас пък е планувано да пътува пряк трен през Нова Загора, Симеоновград до Свиленград. По този метод ще се подобрят опциите за пътешестване от Южна България до Бургас и в противоположното направление.

За възстановяване на свързаността с железопътен превоз сред Северна и Южна България ще бъде продължен маршрута на два бързи влака, които пътуват по направлението Русе - Стара Загора - Русе. За тези композиции е планувано към този момент да се движат по маршрута Русе - Пловдив - Русе.

След проявения интерес към сезонните влакове през тази година и през идващия летен сезон е планувано да се движат нощни влакове сред София и Бургас през Подбалканската железопътна линия, както и сред Горна Оряховица и Бургас с директни вагони от София, Плевен и Русе с връзка за пътуващите от Видин и Враца за Бургас и в противоположното направление.

Предложения за промени в плана на График за придвижване на влаковете за 2023 година могат да бъдат изпращани до 10-ти октомври 2022 година на e-mail: [email protected] или импортирани в деловодството на БДЖ на адрес: София 1080, ул. “Иван Вазов ” № 3.

Разписанията на влаковете в плана на График за придвижване на влаковете за 2023 година са налични на следния линк:

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР