Проект за бюджет от 2 555 000 000 лева на

...
Проект за бюджет от 2 555 000 000 лева на
Коментари Харесай

Нов рекорд - 2,55 млрд. лева бюджет на София внася Фандъкова

Проект за бюджет от 2 555 000 000 лв. на Столична община за 2023 година ще внесе кметицата на София Йорданка Фандъкова през днешния ден. Тя разгласи това на специфичен брифинг.

Това е нов връх за София - бюджетът предходната година бе 2 100 525 462 лева Това значи растеж с над 21% по отношение на 2022 г. - съвсем двоен на растежа за предходната година, който пък бе 11% по отношение на този от 2021 година От тази сума едвам 930 млн. лева са доходи на общината.

" Надявам се през месец септември депутатите да поддържат бюджета ни, тъй като по него ще работи в идващите два месеца моят екип, а по-късно и по него ще стартира работа следващият екип на общината ", означи Фандъкова. " Заради неналичието на държавен бюджет общините не можехме да приемем бюджет при започване на годината. Това наложи да разработим капиталови стратегии, с цел да не стопираме вложенията в градовете. "

Малко над 600 млн. лева ще са вложения, от тях 323 млн. лева - доходи на общината, остатъкът - средства от европроекти.

200 млн. лева ще бъдат изхарчени за създаване на 16 улици и булеварди, както и за главен ремонт на 36 улици и булеварди. Част от тях към този момент са в действителност завършени. Заложени са и 48 млн. лева за създаване на тротоари, близо 60 млн. лева за 45 нови здания за детски градини и ясли. 20 млн. лв. пък ще отидат за поправки на към този момент съществуващи учебни заведения и градини. 2 млн. лева ще са за видеонаблюдение.

Общественото разискване на новия бюджет ще е на 29 септември.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР