Проект на наредба за приемане на ново фармако-терапевтично ръководство по

...
Проект на наредба за приемане на ново фармако-терапевтично ръководство по
Коментари Харесай

Започва обществено обсъждане на ново фармако-терапевтично ръководство по кардиология

Проект на разпоредба за приемане на ново фармако-терапевтично управление по кардиология е оповестен в портала за публични съвещания strategy.bg.

Той отразява най-новите трендове в диагностиката и лекарственото лекуване на сърдечносъдовите болести и е структурирано в 12 раздела с общ размер близо 600 страници.

Препоръките включват следните области: фармакотерапия при пациенти с клапни заболявания и клапни протези, фармакотерапия при изострен миокарден инфаркт с елевация на SТ-сегмента, фармакотерапия при остри коронарни синдроми без персистираща елевация на SТ-сегмента, фармакотерапия при хронични коронарни синдроми, при пациенти с артериална хипертония, при пациенти с остра и хронична сърдечна непълнота, при предсърдно предсърдно мъждене, при пациенти с камерни тахиаритмии и риск от неочаквана сърдечна гибел, при заболявания на перикарда, при пациенти с белодробна хипертония.

Включени са и актуалните подходи при дислипидемии. Отделен раздел е отдаден на фармакотерапията по време на бременност при дами със сърдечносъдови болести.

Вносителите разясняват, че планът не преглежда в елементи немедикаментозното лекуване на сърдечносъдовите болести, защото то е обект на други лечебни подходи, които попадат в обсега на инвазивната кардиология и електрофизиологията.

Проектът е отворен за публично разискване до 27 юли т.г.

С цялостния текст на плана можете да се запознаете .
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР