Продукти за близо 30 млн. лв. са изнесли българските производители

...
Продукти за близо 30 млн. лв. са изнесли българските производители
Коментари Харесай

44% ръст на приходите от износа на български стоки през Lidl

Продукти за близо 30 млн. лева са изнесли българските производители в европейската мрежа на Lidl през първите шест месеца на 2021 година Това е с 9 млн. лева или 44 на 100 повече доходи от експорта на артикули на сътрудниците на комерсиалната верига по отношение на същия интервал на миналата година.

" Устойчивият растеж на износа, който бележим, е доказателство за това, че нашите български сътрудници стават все по-конкурентоспособни, оферират от ден на ден и по-добри артикули, които намират реализация на външните пазари. Освен обичайните артикули, които изнасяме, дружно сътворяваме новаторски и нишови артикули, за които още няма прекомерна конкуренция на европейските пазари и заради това съумяваме да реализираме доста положителни резултати ", разяснява Боян Георгиев, шеф " Стоково доставяне " в " Лидл България ", представен в известието.

В регистрирания интервал са нарастнали и производителите, които изнасят, както и страните, в които се осъществя българска продукция. За първото шестмесечие на 2021 година 39 български производители са изнесли 141 разнообразни продукта в 25 европейски страни.

Традиционно Румъния, Гърция и Германия са в челната тройка на страните, за които изнасяме най-вече, а тази година български артикули стъпиха и във Англия.

Олиото и хлябът не престават да са най-изнасяните артикули от България, поради високото качество и конкурентната си цена, само че ползата на европейски консуматори е предизвикан и от новаторски продукти като органически чипс от кафяв ориз, сурови био барчета и био снакове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР