Продоволствената сигурност в света е сериозно застрашена от агресията на

...
Продоволствената сигурност в света е сериозно застрашена от агресията на
Коментари Харесай

Анджей Дуда: Продоволствената сигурност в света е „сериозно застрашена“ от Русия

Продоволствената сигурност в света е съществено застрашена от експанзията на Русия против Украйна, сподели президентът на Полша Анджей Дуда по време на Световния конгрес по храните в Италия , съобщи полската организация ПАП.

В речта си Дуда уточни, че продоволствената сигурност и устойчивото развиване в света са съществено застрашени, изключително от „ незаконната експанзия на Русия против Украйна “, ръководена от „ империалистическа горделивост. "

„ Действията на Русия, нейните спомагателни закононарушения и закани за потребление на нуклеарни оръжия против нейния комшия от ден на ден изолират тази страна от останалия свят “, сподели Дуда. „ Негативните им резултати се усещат освен в нашия район, само че и в целия свят.

Руските дейности доста ускориха възходящата хранителна рецесия, един от отрицателните резултати на пандемията ковид-19, добави Дуда. Той уточни, че Русия е попречила и по-късно надълбоко лимитирала износа на храни и селскостопански артикули от Украйна, която е един от най-важните производители в света.

Според Световната стратегия по прехраната съветското настъпление в Украйна, подкрепено и от беларуските управляващи, съставлява сериозна опасност освен за украинците, само че и за 345 милиона души в 82 страни, а вследствие на това броят на хората, страдащи от хронично недохранване може да се усили с 47 милиона ", сподели той.

Дуда добави, че макар дезинформацията, популяризирана от Русия, че Западът е отговорен за хранителната рецесия, не глобите, а дейностите на Москва са съдействали за забележителното понижаване на съществуването на храни и повишението на цените им, както и за повишение на цените на торовете и силата, чийто значим експортьор се явява Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР