Продавачка в хранителен магазин в Дупница откри прострелян щъркел и

...
Продавачка в хранителен магазин в Дупница откри прострелян щъркел и
Коментари Харесай

Цяло село говори за продавачката Александрина, която на път за работа...

Продавачка в хранителен магазин в Дупница откри прострелян щъркел и със личния си автомобил го закара в София в клиника.

Вчера сутринта Александрина Фудулска от село Бистрица пътувала с персоналния си автомобил по коларски път до прилежащото село Самораново. В морава покрай пътя тя съзряла оцапан с кръв щъркел. Спряла и взела ранената птица със себе си.

Щъркелът бил прострелян в едното крило. Трудно се движел, най-вероятно от кръвозагуба.



“Предния ден пътувах до прилежащото село. На тази морава имаше към 40 щъркела, които се разхождаха и търсеха храна, защото преди малко беше окосена. Вчера като минах, още веднъж видях простреляния щъркел, който беше самичък. Може да има още простреляни птици, само че нямах време да диря. Веднага го взех, качих го в джипа и се върнах назад в с. Бистрица.

Огледахме всички у дома щъркела и установихме, че е простреляно едното крило. Звънях на кмета на селото К. Огненски да диря помощ от него, да провежда транспорта на птицата до столична клиника. Той звънял в общината.

Не можех да очаквам, щъркелът щеше да почине, качих се на джипа, взех птицата и я закарах в София, в клиника за диви животни. Там ми дадоха ваучър с номер и телефон – да звъня, в случай че се интересувам по какъв начин е щъркелът. Не зная какъв човек би трябвало да си, с цел да стреляш по птици и животни”, описа пред struma.bg Фудулска.

Преди две седмици щъркел е бедствал на малко островче във водоем край селото. Той е бил с съвсем откъснат крайник. Рибари са съобщили в общината за потърпевшата птица. От там са изпратили хора, които уловили щъркела и той е превозен за лекуване във ветеринарна клиника в София.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР