Продава по над 10 000 бройки на ден, повечето от

...
Продава по над 10 000 бройки на ден, повечето от
Коментари Харесай

Български сайт е сред водещите търговци на употребявани дрехи

Продава по над 10 000 бройки дневно, множеството от които в чужбина

В последните години онлайн извършването на покупки навлиза интензивно, акцентира Севдалин Спасов – ръководител на Асоциацията на преработвателите и търговците на облекла втора ръка

Eдин от най-големите уеб сайтове за продажба на използвани облекла е български, стана ясно на конференция „ Кръгова стопанска система и околна среда 2018″, която се организира през вчерашния ден в София.

Към момента Remix Second Hand продава над 10 000 бройки текстилни произведения дневно, като 65% от продажбите се правят отвън рамките на страната – поръчки се вършат от 9 пазара в Европа, измежду които са Германия, Чехия, Полша и Гърция, заяви Севдалин Спасов – ръководител на Асоциацията на преработвателите и търговците на облекла втора ръка.

Според него, това се дължи на дейното нахлуване на онлайн извършването на покупки през последните няколко години. Спасов съобщи също, че Асоциацията поддържа европейската инструкция за револвираща стопанска система, като по този метод се подтикват бизнес модели, които способстват за увеличение на живота на продукта, икономисване на запаси и предотвратяват унищожаването на скъпи материали като боклуци.
още по тематиката
Съгласно европейските наставления, до 2025 година всяка страна членка би трябвало да построи лична стратегия за ръководство на текстилните боклуци, като да вземем за пример скандинавския непринуден модел.

Устойчивата сертифицирана система за събиране, подбиране, повторна приложимост и преработване на текстил има няколко съществени цели: регламентиране на бранша, елиминиране на противозаконното събиране и преработване, удвояване на количеството събран текстил за 10 години (спрямо 2012 г.) и доближи на 90% дял на повторната приложимост.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР