Продължителността на живот на мини прасенцето е около 12 години,

...
Продължителността на живот на мини прасенцето е около 12 години,
Коментари Харесай

Характер и поведение на мини прасенце

Продължителността на живот на мини прасенцето е към 12 години, само че доста постоянно те могат да доживеят даже и до 18-20 години.

Женските се отличава от мъжките, като те са по-масивни, по-високи и с по-голямо тегло. Характерното за мини прасенцата е, че имат доста огромни интелектуални благоприятни условия, по тази причина елементарно се поддават на дресировка и образование.

Много са чистоплътни и даже можете елементарно да ги приучите на разходките на открито с каишка като куче.

Характер и държание на мини прасенце

Изучаването на характера на мини прасенцето е същинско наслаждение. Те са доста любопитни и занимателни животни. Винаги желаят да знаят, какво се случва, като даже могат елементарно да отворят вратата, да реалокират предметите и да изследват като дребни детективи всичко в дома.

На разходка се държат добре и са доста послушни. Много са привързани към стопаните си, като точно по тази причина в никакъв случай няма да се отдалечат от вас. Можете да ги изкарвате и без каишка, само че въпреки всичко би трябвало да сте доста деликатни и да сте сигурни, че няма да избягат.

Имат отлична памет и елементарно ще запомнят всеки маршрут, намирайки пътя към дома. Въпреки това, сходни обстановки мъчно биха се случили, защото те са в действителност много привързани към стопанина им, по тази причина постоянно ще ви следват по петите.

Някои хора неправилно си мислят, че те неконтролирано ще издават разнообразни звуци, както и селскостопанските животни от типа. Това обаче е изцяло неправилно, защото те не издават звуци непрекъснато, а единствено в случай че са доста радостни или пък са уплашени.

Мини прасенцата обичат ласките и да ги чешете зад ухото или по коремчето. За дребните прасенца е значимо да се намират постоянно в огромна компания, като даже се държат възпитано и все едно слушат другите, проявявайки се като същински събеседници.

 Отглеждане на Мини прасенце

Въпреки че доста от хората считат, че те са мръсни животни, истината е тъкмо противоположното. Мини прасенцето е доста чистоплътно животно и в никакъв случай не биха свършили потребностите си на несъответствуващите за това места.

Имайки поради огромната им просветеност, елементарно можете да ги научите даже да вървят в котешка тоалетна или пък на открито, до момента в който ги разхождате. Дори и спрямо кучетата и котките, които имат характерен мирис, прасенцата нямат никаква миризма.

Тяхната чистоплътност обаче зависи и в какви условия ги отглеждате. Единствено неприятна миризма може да има урината им, само че това елементарно може да се поправя като ги кастрирате. Много са общителни и отзивчиви, по тази причина няма да е по никакъв начин мъчно да се сприятелят с другите животни, в случай че имате такива или планирате да си вземете.

Това даже е потребно за мини прасенцето защото общуването за него е доста значимо. А в случай че няма с кого да си контактуват, тогава се усещат тъжни и самотни.

И макар че те могат елементарно да счупят нещо в дома по нехайство, няма по какъв начин да не им простите. Дори и да ви се коства, че е невероятно да отглеждате мини прасенце вкъщи, това не е по този начин. Грижите за тях не са по-големи в сравнение с при кучетата.

Освен това, надали би се намерил човек, който да може да издържи на обаянието им и благия характер на сладките мини прасенца.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР