Продълженията, казват, никога не са като първата част. Принципно това

...
Продълженията, казват, никога не са като първата част. Принципно това
Коментари Харесай

Зизу изгуби четирилистната си детелина

Продълженията, споделят, в никакъв случай не са като първата част. Принципно това факсимиле идва от киното, само че Зинедин Зидан може да го удостовери. Той се завърна на бял кон да избави потъващия Реал Мадрид през предишния сезон, когато тимът остана още през март без опция да завоюва който и да е от трите огромни титли – купата, купата и този в Шампионската лига.

През този е почти същото, само че най-малко още остават реалистични възможностите Зидан да стане отличник в Примера, където равнището на върха е много западнало. Лидерът Барселона след 27 кръга има едвам 58 точки, като от сезон 2006/07 на този стадий индикаторът не е бил толкоз невисок (53 точки отново с Барса отпред, но най-после първенец стана Мадрид).

Има обаче някои доста тревожни статистики. Сантиаго Солари го уволниха след отпадане за Купата на краля (от Барса) и от Шампионската лига след продобиване на 73% от вероятните точки в Ла Лига (12 победи, 1 тъждество и 4 загуби). Зидан към този момент е навън за купата (домакинско проваляне от Реал Сосиедад), с крайник и половина е и отвън ШЛ (историческите статистики дават шансове от едвам 7% да бъде отхвърлен Манчестър Сити след загубата с 1:2 на „ Сантиаго Бернабеу “) и е спечелил 69% от вероятните точки в шампионата.



Изглежда, че Зидан е изгубил четирилистната си детелина при своето завръщане на Чамартин. Ротациите и фамозната различна единайсеторка, които му дадоха фантастичния дубъл от сезон 2016/17, през този сезон ги няма никакви и нееднократно донесоха крушения. И до момента в който в първия си стадий позволи 10-ата си загуба едвам в 105-ия си мач, във втория тя пристигна още в 50-ия дуел. Мадрид падна в единствено два от първите си 32 мача във всички шампионати този сезон (при 20 победи и 10 равенства), но го стори четири пъти в последните си седем. Поражението от Бетис на „ Бенито Вийямарин “ докара до изгубване на по този начин мъчно извоюваното в Ел Класико водачество в таблицата пред безконечния противник.

Поведението на Зидан имаше своите възходи и падения този сезон, а някои негови решения не срещат изключително схващане в кабинетите на „ Бернабеу “. Ето и кои са те.



СИСТЕМАТА

Да, хамелеонщината може да бъде мощно качество като източник на изненади за противниците. Френският старши треньор към този момент залага през сезона на 1-4-3-3, 1-4-4-2 и 1-4-1-4-1, като последната система му завоюва доста похвали поради налагането на надзор над играта с стартирането на петима полузащитници. Има обаче и различен прочит: че толкоз доста промени пречат за трупането на динамичност в играта и на неизменност. Срещу Бетис да вземем за пример можеше да се заложи на системата с трима централни бранители, показана в предсезонните мачове с Рома и Република България Залцбург. Така Едер Милитао нямаше да страда толкоз на бека.

БЕЙЛ

Отношението към Гарет Бейл също е, меко казано, необичайно. През лятото Зидан настояваше обществено уелсецът да си тръгне, а след това му обясняваше, че просто си е мислел, че прехвърлянето в Китай е бил сигурен и е желал всичко да завърши час по-скоро поради спокойствието в тима. С времето Зизу заложи на Бейл във значими мачове (Пари Сен Жермен, Атлетико Мадрид, Севиля, първия Класико) и го остави запаса в други (последния Класико, Манчестър Сити). Срещу Бетис не го пусна от пейката, а можеше да помогне. За какво тогава изобщо го взе в групата?

МАРИАНО И ЙОВИЧ

По тематиката за „ деветката “ Зидан изпада в крайности. В никой миг по този начин и не заложи на Лука Йович, който има едвам 8 мача като титуляр и вкара и двата си гола до момента все в добавеното време. Същевременно държа Мариано Диас в сянка цялостен сезон и внезапно стартира да го пуска при огромния обществен напън за повече голове (тимът му има 77 за 39 мача, приблизително по 1,9 на мач против 2,8 на мач в сезона на дубъла). Странно.



РОДРИГО

Друг тайнствен проблем. Родриго бе титуляр в най-важния мач в ШЛ преди този със Сити – против Галатасарай в Истанбул, а внезапно като че ли беше заличен от картата. Неслучайно бразилецът избухна по време на мач с Б-отбора и получи червен картон. На „ Вийямарин “ също като Бейл не влезе от пейката, а имаше какво да предложи на „ лос меренгес “.

САМОКРИТИКА

След загубата от Бетис въпреки всичко Зидан си направи самооценка и пое виновността. Обеща да се бори до дъно за купата, а точно това му остава като разлика от миналогодишния сезон на Солари.
Марко Руис, „ Апелативен съд “ Ла Лига 27 кръг, неделя 8 март  Реал Бетис 2:1краен резулат  Реал Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР