Продължават протестните блокади на миньори и енергетици от мини Марица-изток

...
Продължават протестните блокади на миньори и енергетици от мини Марица-изток
Коментари Харесай

Продължават протестните блокади на миньори и енергетици

Продължават протестните блокади на миньори и енергетици от мини " Марица-изток " край Старозагорско - като тази на магистала " Тракия " в правата от Чирпан до Нова Загора.

Основното искане е изтеглянето на Териториалните проекти за обективен преход от европейските институции.

В поддръжка на протестиращите енергетици и миньори нощес към 20 души се събраха в Пловдив и блокираха за малко бул. " Шести септември ".

" Tехните старания да си подобрят живота се връщат в начален етап. Това е националният енергиен суверенитет. Тези хора създават нашия ток. Всяко българско семейство желае да заплаща сметки, които са търпими, а не да вървим на либерализирания пазар, както е съглашението. Тези хора, които са там на автомагистралата, са нашите шипченски опълченци, това е новата Шипка ", разясниха протестиращите.

В четвъртък от 17 часа миньори и енергетици приканват за народен протест  в поддръжка на битката на миньорите от комплекса " Марица изток " за продължение на работата му с цел да се подсигурява енергийната самостоятелност на България. Борбата е да не се оскъпява електрическата сила посредством квотите за въглеродни излъчвания. Комплексът би трябвало да работи до момента в който се построят заместващи нови базови мощности.

Сборният пункт е в 17 часа пред Министерски съвет и Народното събрание.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР