Продължават пожарите в Гърция. Поредният град, обхванат от голям пожар

...
Продължават пожарите в Гърция. Поредният град, обхванат от голям пожар
Коментари Харесай

Пожар се разраства в Суфли, Гърция - градът на коприната

Продължават пожарите в Гърция. Поредният град, обзет от огромен пожар е Суфли, прочут като градът на коприната, съобщи БГНЕС. 

Изпратени са хеликоптери, които да гасят огъня, долу на терен има доста пожарникари.

Десетки пожари обгърнаха прилежаща Гърция последните месеци. Техните мащаби се дефинират от управляващите там като невиждани.

Заради усложняващата се обстановка бяха изпратени екипи от български пожарникари, а от Министерство на външните работи предуредиха за заплахите всички българи, пътуващи в опожарените райони.
Пожарната конюнктура в Гърция продължава да бъде усложнена, като се чака ветровете да затруднят в допълнение преодоляването на пожарите, оповестиха от Ситуационния център на Министерството на външните работи/МВнР/. Границите на Националния парк " Парнита “ са наранени от огромния пожар, който към този момент е изпепелил 10 къщи в разнообразни региони. Пожарът във Филис и Хасия, където има изгорели къщи, е засегнал и региони на юг от Парнита.   За регионите на Дартиза и на запад от Агия Параскеви и Амигдалеза е издадена заповед за незабавна евакуация на към 700 мигранти от бежанския лагер в Амигдалеза, оповестиха от външното ни министерство. Министерство на климатичните рецесии и гражданска отбрана на Гърция е уведомило за евакуация на селищата Агия Параскеви, Агиос Йоанис Росос, Амигдалеза и Капота.   В региона на Лефанто е подхваната евакуация в Ано Лиосия, а също по този начин има евакуация към Атики Одос на жителите от региона на Софо, Аспропиргос. Възобновил се е и почналият през вчерашния ден пожар край манастира Клистон, осведомят от Министерство на външните работи. Остават в действие рекомендациите на гръцките управляващи по отношение на влошеното качество на въздуха в регионите наоколо до пожарите.   Препоръчва се уязвимите групи (възрастни, дребни деца и хора с респираторни заболявания) да останат по домовете си при затворени прозорци, предизвестиха от Ситуационния център. Наши пожарникари към този момент се включиха в помощ на гръцките си сътрудници за справяне с зародилите огромни горски пожари. В българския модул влизат пет пожарни автомобила, два микробуса, действен автомобил и 36 пожарникари от Кюстендил, Благоевград, Габрово, Шумен и София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР